Αρ. Κελεπερτζής: Η πολιτεία θα ορίσει σε ποια σχολεία θα κάνουν μάθημα τα προσφυγάκια

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου αναμένει ο Δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης τις αποφάσεις του υπουργείου για τις ΔΥΕΠ
Πέμ, 26/07/2018 - 13:07

Η πολιτεία θα αποφασίσει που θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να γίνουν γνωστές τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όπως είπε σήμερα στην "Α" ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής.

Αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ υπάρχουν 185 παιδιά από τα οποία τα 85 είναι εμβολιασμένα από το ΚΕΛΠΝΟ και μπορούν να ενταχθούν στις ΔΥΕΠ, που θα λειτουργούν σε απογευματινό πρόγραμμα, μετά τις 2 το μεσημέρι, στα σχολεία που θα οριστούν, για τα οποία εντός των ημερών αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις, αφού σταλεί στο υπουργείο και εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.  Ο Δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες για να γίνει το αυτονόητο, που είναι τα παιδιά αυτά να πάνε σχολείο, όπως έχουν δικαίωμα όλα τα παιδιά στον κόσμο.

Όπως είπε ο κ. Κελεπερτζής, εκείνος έχει εισηγηθεί  για την ίδρυση τμημάτων ΖΕΠ που μπορούν και την σχολική χρονιά 2018 -2019 να λειτουργήσουν σε σχολικές μονάδες προκειμένου να καλύψουν παιδιά (όχι μόνο προσφυγάκια) που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, θεσμός που λειτουργεί χρόνια τώρα στα σχολεία μας.

Εισηγήσεις για τέτοια τμήματα υπάρχουν για τα σχολεία της Καλαμωτής, της Βολισσού (πέρσι εκεί λειτούργησε για πρώτη φορά, ενώ φέτος από τα 31 συνολικά παιδιά του σχολείου - αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια- τα 9 είναι αλλοδαποί), στα 3ο, 5ο, 8ο και 7ο δημοτικά σχολεία Χίου, στο σχολικό κέντρο Καρδαμύλων, στο σχολείο Θυμιανών  και στο 1ο δημοτικό σχολείο Βροντάδου.

Σ'αυτά φοιτούν διδασκόμενα ελληνικά και μαθηματικά και τα προσφυγάκια που διαμένουν σε ενοικιαζόμενους χώρους, εκτός ΚΥΤ.

 

Σχετικά Άρθρα