Δεν θα πάνε Σχολείο τα προσφυγάκια γιατί θα… φύγουν

Πρόταση Κελεπερτζή για ένταξη στα Τμήματα Υποδοχής όσων πάρουν άσυλο και θέλουν να μείνουν στη Χίο
Τετ, 29/06/2016 - 14:42

«Αν υπάρξουν πρόσφυγες οι οποίοι θα δικαιούνται άσυλο και θα θέλουν να μείνουν στη Χίο – όσοι είναι αυτοί, 100, 150 -  τότε τα παιδιά τους θα μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα υποδοχής που μπορούν να δημιουργηθούν στα δημοτικά σχολεία, όπου θα διδάσκονται μόνο την Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά».

Στα παραπάνω συνοψίζεται η πρόταση που θα καταθέσει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης αύριο, μετά τις συσκέψεις που έγιναν χθες, τόσο με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Στ. Κάρμαντζη και τον Δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας.

«Κατά τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρόσφυγες είναι στη Χίο τράνζιτ, οπότε το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αναπτυχθούν δημιουργικές δραστηριότητες στους χώρους διαμονής τους», τόνισε ο Αριστείδης Κελεπερτζής, ο οποίος συμφωνεί γι’ αυτό φτάνει όπως είπε οι συγκεκριμένες δομές να λειτουργούν υπό την επίβλεψη του υπουργείου Παιδείας και παράλληλα αν υπάρξουν και κάποιοι που λάβουν άσυλο και θέλουν να μείνουν –όπως προαναφέρθηκε- τότε να δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής στα σχολεία.

"Εννοείται ότι θα κάνουν τα εμβόλια τους, τις ιατρικές τους εξετάσεις, ότι γίνεται και με τα υπόλοιπα παιδιά, πριν πάνε σχολείο", κατέληξε ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας.

Σχετικά Άρθρα