Διεθνές συνέδριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση

Δευ, 27/09/2021 - 14:52

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το ISA13 Istituto Comprensivo Sarzana και την Agrupamento de Escolas de Marraze διοργανώνουν ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο “Overcoming mathematical learning difficulties using technology and ecology” στο πλαίσιο εργασιών του προγράμματος Erasmus+: “3D printing technology aims students understanding maths and recycling procedure” (3D-ReMath) την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Το συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, καθώς και στο ευρύτερο κοινό και θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή (συνδυασμός φυσικής και ηλεκτρονικής παρουσίας).

Στόχος του Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τη σημασία της χρήσης της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της διαδικασίας της ανακύκλωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να γίνουν κατανοητές από τους μαθητές δύσκολες μαθηματικές έννοιες.

Το Έργο συντονίζεται από το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Σχετικά Άρθρα