Δ/ντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης σε υποψήφιους πανελλαδικών: Κυνηγήστε τα όνειρά σας

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 31/05/2024 - 14:52
Ηχητικό απόσπασμα: 

Χωρίς προβλήματα προσήλθαν και σήμερα στα εξεταστικά κέντρα της Χίου οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των γενικών λυκείων, που εξετάστηκαν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Α» η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου σήμερα από τους 279 εξεταζόμενους απουσίαζαν 16, ενώ από τους 12 φυσικώς αδύνατους δεν προσήλθε ένα παιδί. ΅Επίσης χθες από τους 184 εξεταζόμενους των ΕΠΑΛ απουσίαζαν 17.

Ως φιλόλογος η κα Βλυσίδου έκρινε και το περιεχόμενο των θεμάτων των Νέων Ελληνικών και τις δύο ημέρες εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, ότι μπορεί η σχέση του ανθρώπου με το βιβλίο να είναι έξω από τις παραστάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ, όμως αυτό που ζητούνταν από τους εξεταζόμενους δεν ήταν δύσκολο.

Όσον αφορά το θέμα που έπεσε στους υποψήφιους των γενικών λυκείων, σχετικό με τα ταξίδια, σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο – όπως είπε- αλλά  ήταν βατό, έχοντας όμως και σημεία που απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή από τους εξεταζόμενους.

Η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που χθες μίλησε και στους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ, επεσήμανε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις  είναι ένα στάδιο της ζωής τους και πρέπει με ψυχραιμία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, ενώ  τους ευχήθηκε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους .

Αναφορικά με τις βαθμολογίες η κα Βλυσίδου τόνισε ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια πρόσθετη ενημέρωση από το υπουργείο εκτιμά ότι θα γίνει ό,τι και πέρσι, δηλαδή ότι τέλος Ιούνη θα βγουν οι βαθμοί.

Σχετικά Άρθρα