Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο 1ο Γυμνάσιο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 30/01/2020 - 14:42

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνάσιου Χίου σε συνδιοργάνωση με το Μουσικό Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο Χίου.

«Να προσφέρουμε στα παιδιά μας όχι μόνο αυτά που μπορούμε αλλά και αυτά που δεν μπορούμε», ήταν η προτροπή της διευθύντριας Β/θμιας εκπαίδευσης, Ευτυχίας Βλυσίδου, προς τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς.

«Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την εκπαίδευση όρθια μέσα στον κλυδωνισμό που διανύουμε όλοι και στην επαγγελματική και στην προσωπική μας ζωή», ανέφερε η κ. Βλυσίδου.

«Το περιβάλλον της σχολικής τάξης είναι το πιο ωραίο το πιο γλυκό και  το πιο υπέροχα ανταποδοτικό που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στην ζωή μου», ανέφερε ο εκπαιδευτικός, πρώην διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης  και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλος Καλογεράκης προς τους συναδέλφους του, μαζί με τις ευχές του.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τις χορωδίες των σχολείων που διοργάνωσαν τη γιορτή.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 06:44

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ανακοίνωσε πως ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Ο ίδιος σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση.

"Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του. Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!"