Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Εκδήλωση Συλλόγου Δασκάλων για τους Τρεις Ιεράρχες

Πέμ, 30/01/2020 - 09:59

Σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσά του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγων Χίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ομιλίες από τις εκπαιδευτικούς Μαριάννα Πελαντή και Γεωργία Χούλη, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις σε αποχωρήσαντες εκπαιδευτικούς και σε παιδιά εκπαιδευτικών που εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια, ενώ ο Σύλλογος θα κόψει και την πίτα του, την οποία θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 01/07/2020 - 14:51

«Τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας είναι εγκαταλελειμμένα από την Δημοτική Αρχή», ανέφερε ο Επικεφαλής της δημοτικής  Παράταξης  «Πρωτοβουλία για την Χίο» και τέως δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς με αφορμή τις έκτακτες επιχορηγήσεις για τις ανάγκες των σχολείων.

Ο κ. Βουρνούς τόνισε ότι ο Δήμος αντί να διαθέσει μέρος των έκτακτων επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές για τις μεγάλες ανάγκες των σχολείων, προτίμησε να τις διαθέσει σε άλλες δαπάνες μικρότερης σημασίας.

«Η εγκατάλειψη των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή είναι πολιτική απόφαση» υπογράμμισε ο τέως δήμαρχος συμπληρώνοντας  ότι κατά τη διάρκεια της δικής του δημοτικής θητείας δόθηκαν σημαντικές επιχορηγήσεις στα σχολεία  ενώ προχώρησαν εντάξεις και κατασκευές νηπιαγωγείων και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του μέλους των σχολικών επιτροπών Αλέκου Αντωνίου που ανέφερε ότι το να διατηρηθούν οι 94 σχολικές μονάδες της Χίου είναι ευθύνη και έχει κόστος.

« Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά την περίοδο 2017-2018 ενέκρινε έκτακτες επιχορηγήσεις  για τα σχολεία που ανήλθαν σε 500.000 ευρώ ενώ το 2019-2020 μειώθηκαν σε 300.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Αντωνίου συμπληρώνοντας ότι « πρέπει να διατηρηθεί υψηλά το πεδίο στην εκπαίδευση όπως το αφήσαμε».

 

politiki_apofasi_tis_dimotikis_arhis_i_egkataleipsi_ton_sholeion