ΕΛΜΕ Χίου: Αντιμετωπίστε τα ΕΠΑΛ όπως τα ΓΕΛ

Προσβάσιμοι όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες, προτείνει η Ένωση των καθηγητών με αφορμή την περίπτωση του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
Δευ, 05/12/2022 - 16:34

"Η ΕΛΜΕ Χίου διαχρονικά διεκδικεί από την πολιτεία ισότιμη αντιμετώπιση επαγγελματικής και γενικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σε ένα ΓΕΛ  μπορεί να λειτουργήσει μία Ομάδα Προσανατολισμού με μόνη προϋπόθεση έναν αναγκαίο αριθμό μαθητών (χωρίς να απαιτείται εγκριτική Υ.Α.), το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τη λειτουργία ενός Τομέα ή μιας Ειδικότητας σε κάθε ΕΠΑΛ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κατάργηση του τομέα διοίκησης επιχειρήσεων στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Επιπροσθέτως η ΕΛΜΕ Χίου διεκδικεί από την πολιτεία μείωση του αναγκαίου αριθμού μαθητών λόγω νησιωτικότητας.

Ως προς τους Τομείς και τις Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, η ΕΛΜΕ Χίου συντάσσεται στο πνεύμα και στην ουσία της ομόφωνης θέσης που έλαβαν: το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Χίου:

1. Δε συνηγορεί με την κατάργηση κανενός  Τομέα και καμιάς Ειδικότητας, καθώς αυτή αποκλείει μελλοντική λειτουργία ακόμα και στην περίπτωση ύπαρξης ενδιαφέροντος από ικανό αριθμό μαθητών.

2. Συνηγορεί θετικά προς οποιαδήποτε πρόταση που αφορά την ίδρυση νέου Τομέα ή νέας Ειδικότητας.

Οι ανωτέρω δύο (2) διεκδικήσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη τόσο του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων αλλά και ευρύτερα της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων.

Με την ανακοίνωσή της η Ένωση των καθηγητών καλεί την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να ασπαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και την ΟΛΜΕ να καταβάλει την απαραίτητη στήριξη.

Σχετικά Άρθρα