Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Ένα "Λουνα Πάρκ"...Ανακύκλωσης στην πλατεία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/05/2019 - 14:51

Ένα διαφορετικό  «Λούνα πάρκ» για την… ανακύκλωση στήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην  Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα  στα πλαίσια της δράσης που συνδιοργάνωσαν η ΔΙΑΝΟΧ Δήμου Χίου και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παιδιά από διάφορα Δημοτικά σχολεία ηλικίας από 8 έως 12 ετών συμμετείχαν σε δραστηριότητες, όπως η κατασκευή  παζλ με θέμα την ανακύκλωση, το ψάρεμα ανακυκλώσιμων υλικών και άλλα.

«Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αλλά και των άλλων δράσεων που διοργανώνονται είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης και να την κάνουν πράξη» ανέφερε η Ανατολή Βροχαρίδου, από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου, συμπληρώνοντας ότι εκτός από τα παιδιά που δείχνουν να έχουν ευαισθητοποιηθεί, πρέπει  να λάβουν το μήνυμα της ανακλώσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και οι μεγαλύτεροι.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/09/2019 - 16:08

Το Δ.ΙΕΚ Χίου για ακόμα μια χρονιά παραμένει πρώτο σε δυναμικότητα στο Β. Αιγαίο με 13 τμήματα. Το σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσουν 6 νέα τμήματα (Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός νοσηλευτικής μαιευτικής, Βοηθός φαρμακείου, Δημοσιογραφίας, συντακτών και ρεπόρτερ, Τέχνη φωτογραφίας και Τεχνικός μελισσοκομίας) και 7 παλιά.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν απαραιτήτως από σήμερα έως και την Παρασκευή 20-09-2019 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στο ΔΙΕΚ Χίου για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Τα αποτελέσματα της αίτησης τους, έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας και Νέας Γενιάς και στο σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι του Δ.ΙΕΚ Χίου είναι 13:00- 21:00.

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως σπουδαστές, μπορούν να προσέλθουν από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τις ώρες λειτουργίας του ΔΙΕΚ Χίου για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.