Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Το έπος της 28ης Οκτωβρίου στους μαθητές, μέσα από τις εφημερίδες του 1940

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 23/10/2019 - 19:18

Όχι μόνο άκουσαν προσεκτικά αλλά συμμετείχαν, μερικοί δεν βγήκαν ούτε στο διάλειμμα.

Έμαθαν για την αποστολή των Μέσων Ενημέρωσης, που το 1940 κάλυψαν τα γεγονότα του μετώπου στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Γιατί τότε στη χώρα μας, όπως παραστατικά εξήγησε ο Γιάννης Τζούμας, στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κάμπου, δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ, ούτε κινητά τηλέφωνα αλλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών, ένα κρατικό ραδιόφωνο δηλαδή για 40.000 περίπου ραδιοφωνικούς δέκτες και 18 καθημερινές εφημερίδες στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη και εκατοντάδες άλλες στην ελληνική περιφέρεια.

Τα γεγονότα λοιπόν καλύφθηκαν από 150 περίπου δημοσιογράφους, που έγραψαν το δικό τους… έπος ενημέρωσης.

Ο Διευθυντής της Αλήθειας, μίλησε στα παιδιά για δύο ώρες και στη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης μπορούσαν οι μαθητές να πιάσουν στα χέρια τους, από το προσωπικό του αρχείο, αυθεντικές εφημερίδες του 1940 (πιστή ανατύπωση των εκδόσεων Πολεμικός τύπος) όπως επίσης να δούν και προπαγανδιστικές αφίσες που κυκλοφορούσαν τότε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις των μαθητών.

Ανάλογες παρουσιάσεις σε μαθητές θα γίνουν αύριο από τον Γιάννη Τζούμα στις 9.45 π.μ. στο 2ο Γυμνάσιο και στις 12.30 στο 1ο Γυμνάσιο Χίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.