Χίος, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου στην ΑΕΝ/Μ/ΧΙΟΥ

Πέμ, 31/03/2016 - 07:09

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016 ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου (ΑΕΝ/Μ/Χίου), Σκανδάλης Γεώργιος στους μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου (ΕΠΑΛ Χίου). Οι μαθητές Καγιαβάς Ιωάννης, Καρακωσταντής Κωνσταντίνος, Λατίνας Σίμος, Μπουμπάρης Ιωάννης, Τσάκαλης Χρήστος, Τσούρος Ευάγγελος, Πηλιόγλου Δημήτριος, Μπαξεβάνης Αλέξανδρος μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους κ. Κωνσταντίνο Βίκτωρα Χατζησταμάτη και τον κ. Αλέξανδρο Λαπαρδά ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής.  Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου  είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση μέσω προσομοίωσης μηχανοστασίου πλοίου στους χώρους των εργαστηρίων. Ό κ. Δανιήλ Νικόλαος καθηγητής της ΑΕΝ Χίου εξήγησε λεπτομερώς στους μαθητές του σχολείου τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου. Ο καθηγητής κ Δανιήλ  είναι ένας από τους επαγγελματίες, ο οποίος έχει εμπειρία στον χώρο εργασίας του ως Μηχανικός ΕΝ Α΄τάξης και  ικανότητα να μεταδίδει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του με ακρίβεια ώστε να εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σχολής ΑΕΝ Χίου μέσω μιας επιτυχημένης διαδικασίας μάθησης στη θεωρία και την πρακτική. Στο τέλος οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου παρακολούθησαν στον εξομοιωτή μαζί με τους φοιτητές της ΑΕΝ Χίου μάθημα που δίδασκε ο κ. Δανιήλ.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου ένιωσαν ενθουσιασμένοι και ευελπιστούν να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους της ΑΕΝ Χίου σύντομα ως επαγγελματίες μηχανικοί στα πλοία. 

Γράφει ο Αλέξανδρος μαθητής Γ ηλεκτρολόγων Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου  

 

 

 

  

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 24/07/2019 - 10:58

Διαθέσιμη από σήμερα θα είναι η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για  όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πλατφόρμα «ανοίγει ξανά για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019  η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2018 – 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.