Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου στην ΑΕΝ/Μ/ΧΙΟΥ

Πέμ, 31/03/2016 - 07:09

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016 ο διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου (ΑΕΝ/Μ/Χίου), Σκανδάλης Γεώργιος στους μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου (ΕΠΑΛ Χίου). Οι μαθητές Καγιαβάς Ιωάννης, Καρακωσταντής Κωνσταντίνος, Λατίνας Σίμος, Μπουμπάρης Ιωάννης, Τσάκαλης Χρήστος, Τσούρος Ευάγγελος, Πηλιόγλου Δημήτριος, Μπαξεβάνης Αλέξανδρος μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους κ. Κωνσταντίνο Βίκτωρα Χατζησταμάτη και τον κ. Αλέξανδρο Λαπαρδά ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής.  Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου  είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση μέσω προσομοίωσης μηχανοστασίου πλοίου στους χώρους των εργαστηρίων. Ό κ. Δανιήλ Νικόλαος καθηγητής της ΑΕΝ Χίου εξήγησε λεπτομερώς στους μαθητές του σχολείου τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου. Ο καθηγητής κ Δανιήλ  είναι ένας από τους επαγγελματίες, ο οποίος έχει εμπειρία στον χώρο εργασίας του ως Μηχανικός ΕΝ Α΄τάξης και  ικανότητα να μεταδίδει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του με ακρίβεια ώστε να εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σχολής ΑΕΝ Χίου μέσω μιας επιτυχημένης διαδικασίας μάθησης στη θεωρία και την πρακτική. Στο τέλος οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου παρακολούθησαν στον εξομοιωτή μαζί με τους φοιτητές της ΑΕΝ Χίου μάθημα που δίδασκε ο κ. Δανιήλ.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου ένιωσαν ενθουσιασμένοι και ευελπιστούν να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους της ΑΕΝ Χίου σύντομα ως επαγγελματίες μηχανικοί στα πλοία. 

Γράφει ο Αλέξανδρος μαθητής Γ ηλεκτρολόγων Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου  

 

 

 

  

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 06:44

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ανακοίνωσε πως ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Ο ίδιος σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση.

"Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του. Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!"