Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Ετοιμάζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ Ε-MAIL ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Δευ, 16/03/2020 - 11:42
Το 1ο Γυμνάσιο Χίου

Ομολογούμε ότι τέτοια ταχύτητα δεν την περιμέναμε.

Λόγω των μέτρων πρόληψης διάδοσης του COVID 19 το υπουργείο Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα προανήγγειλε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μάλιστα πιλοτικά διεξήγαγε μία τέτοια για μαθητές Γ' Λυκείου.

Φαίνεται όμως ότι στα πλαίσια παράτασης του μέτρου κλεισίματος των σχολείων επεκτείνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων.

Έτσι ήδη το 1ο Γυμνάσιο Χίου με ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο facebook αλλά και τηλεφωνικά καλεί τους γονείς των μαθητών να δηλώσουν στο σχολείο ένα mail τους.

Προσοχή, ζητείται το e-mail του γονέα, όχι του παιδιού.

«Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας που δεν έχουν δώσει e-mail επικοινωνίας τους στο σχολείο, να το αποστείλουν άμεσα στον διευθυντή (vrouzosd@gmail.com). Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΠΑΙΘ., όσοι γονείς και κηδεμόνες δεν διαθέτουν e-mail, παρακαλούνται να δημιουργήσουν, προκειμένου να υπάρχει άμεση επικοινωνία με το σχολείο.», αναφέρει η ανακοίνωση του 1ου Γυμνασίου και προφανώς θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 15:32

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, λόγω Πάσχα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν θα παρέχεται από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020).

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση.

Σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ