Εβδομάδα διορισμών σε Γυμνάσια και Λύκεια

Μπορούν να γίνουν τμήματα 20 - 22 ατόμων στα μεγάλα σχολεία εκτιμά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 24/08/2020 - 14:12

512 μαθητές και μαθήτριες θα διαβούν για πρώτη φορά τις πύλες των γυμνασίων της Χίου.

Τόσα είναι τα «πρωτάκια» της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, το εκπαιδευτικό προσωπικό που ήδη υπάρχει ανέρχεται στους 523 (503 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες και οι υπόλοιποι υπηρετούν σε διοικητικές υπηρεσίες), στους οποίους θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες οι αναπληρωτές αλλά και 23 μόνιμοι ειδικής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα οι καθηγητές ειδικής αγωγής αναμένεται να παρουσιαστούν μέχρι την Τετάρτη στα Γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ήδη παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 11).

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό, αύριο θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για τους αναπληρωτές που θα προσληφθούν, με τη Δ/νση τοπικά από το προηγούμενο διάστημα, να έχει ζητήσει 42 καθηγητές γενικής παιδείας στα γυμνάσια και λύκεια του νησιού της Χίου, 23 για Οινούσσες και Ψαρά καθώς 6 ειδικής αγωγής.

Παρόλο που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών επειδή, όπως είπε ο Δ/ντής,  δεν έλαβαν αποφάσεις τα υπηρεσιακά συμβούλια με την προηγούμενη σύνθεσή τους έως τις 14/8 όπως ζητούσε το υπουργείο, ο ίδιος αισιοδοξεί ότι οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις θα ληφθούν έως την 1η του Σεπτέμβρη, από τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια, αναμένοντας τον ορισμό των  μελών στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο κος Ευαγγελινός περιμένει – όπως και πολλοί άλλοι- τις σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και το πότε θα ξεκινήσει το σχολικό έτος και υπό ποιες συνθήκες, λόγω κορωνοϊού.

Ερωτώμενος ωστόσο για το αν υπάρχουν περιθώρια για μικρότερα αριθμητικά τμήματα στα μεγάλα σχολεία του αστικού ιστού, είπε ότι μπορούν να γίνουν κινήσεις εξορθολογισμού, ώστε ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα μεγάλα σχολεία να κυμαίνεται μεταξύ των 20 – 22 ατόμων, με τρία τμήματα ανά τάξη .

 

evdomada_diorismon_se_gymnasia_kai_lykeia

Σχετικά Άρθρα