Ευτυχία Βλυσίδου: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ημιτελή έργα στα σχολεία

Απάντηση από τον Δήμο Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 11/09/2023 - 14:37

«Σοβαρά κτιριακά ζητήματα έχουμε στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου», ανέφερε η προϊσταμένη της υπηρεσίας Ευτυχία Βλυσιδου, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

«Καθημερινά το γραφείο μου κατακλύζεται από κοινοποίηση εγγράφων Διευθυντών προς τις υπηρεσίες του Δήμου και όλοι επισημαίνουν ότι στέλνουν έγγραφα και δεν υπάρχει ανταπόκριση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η εκπαίδευση δεν κάνει πολιτική αλλά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν».

Σύμφωνα με την κ. Βλυσίδου άμεσα θα ζητηθεί συνάντηση με Δήμο και Περιφέρεια προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα προς επιλύση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχετική με τις αναφορές της Ευτ. Βλυσίδου είναι η παρακάτω απάντηση του Δήμου Χίου: 

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η οποία παρουσίασε μία προβληματική εικόνα για τα σχολεία μας με αφορμή την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς και προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνεται ότι και ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές με προτεραιότητα την παιδεία φροντίζουν ώστε και οι 92 σχολικές μονάδες του νησιού μας να λειτουργούν με ασφάλεια και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που συνθέτουν ένα φιλόξενο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Δυστυχώς, ειπώθηκαν ανακρίβειες όπως για παράδειγμα ότι ξεκίνησαν εργολαβίες οι οποίες αφέθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, ενώ δε σταματάμε να παραδίδουμε ολοκληρωμένα έργα, ότι δεν έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ από τις 7 Σεπτεμβρίου οι λαμπτήρες είναι στη θέση τους, ότι υπάρχουν κακοτεχνίες σε εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, παρόλο που οποιαδήποτε αστοχία επιλύεται άμεσα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα αιτήματα των σχολείων.

Από μέρους μας αυτό που θέλουμε να υπογραμμιστεί είναι ότι ο Δήμος Χίου βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με θετική διάθεση είμαστε πάντα σε ανοιχτή γραμμή και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, καθώς θεωρούμε απαραίτητη την μεταξύ μας συνεργασία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σαφώς, δικαιολογούμε τις όποιες ανακριβείς δηλώσεις ως απόρροια μη ολοκληρωμένης επικοινωνίας και ενημέρωσης και όχι εκ προθέσεως.

Επισημαίνουμε τέλος ότι επί τέσσερα χρόνια αγωνιζόμαστε ασταμάτητα και πάντα με πνεύμα συνεργασίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας, έχοντας ανοιχτή αγκαλιά και για τις 92 σχολικές μας μονάδες. Σαφώς ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

 

sovara_ktiriaka_provlimata_kai_imiteli_erga_sta_sholeia

Σχετικά Άρθρα