Φιλοζωία και Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών

Τρί, 18/06/2024 - 17:11

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά Θυμιανών επιλέχτηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να παρουσιάσει τις δράσεις που πραγματοποίησε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας 2024 (4 Απριλίου). Το σχολικό έτος 2023-2024 ήταν η πρώτη χρονιά πανελλαδικά που υλοποιήθηκαν δράσεις σχετικά με τη φιλοζωία στα σχολεία.

Το σχολείο θα συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει το ΙΕΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διάχυση καλών πρακτικών. Θα παρουσιάσει πανελλαδικά τις πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες που έκαναν οι μαθητές/τριες μας υπό την καθοδήγηση των αξιέπαινων δασκάλων τους, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και κυρίως των αδέσποτων γατών που διαβιούν στη γειτονιά γύρω από αυτό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19/06/2024 μέρα Τετάρτη 9:30 π.μ. με 12:30 μ. και μπορεί ο κάθε πολίτης να την παρακολουθήσει στον σύνδεσμο: https://youtube.com/live/cfF4xt9c-CQ?feature=share

Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου του Σχολείου: Αυτό αποτελεί αναγνώριση του επαγγελματισμού και της ποιότητας του εκπαιδευτικού  προσωπικού, που εργάζεται αγόγγυστα για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα παιδιά μας. Είναι μία διάκριση που μας κάνει περήφανους, γιατί οι δάσκαλοι έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και προσηλωμένοι στους στόχους τους απέδειξαν ότι τηρούν όλες τις προδιαγραφές που το εντάσσουν σε ένα σχολείο προοδευτικό, καινοτόμο με κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση στα προβλήματα του τόπου του. Το σχολείο άνοιξε φτερά του, πέταξε έξω από τα στενά όρια της Χίου, αναδείχτηκε και έκανε την ύπαρξή του αισθητή σε όλη την Ελλάδα!

Για την επίτευξη των στόχων της δράσης για τη Φιλοζωία συνεργάστηκε αρμονικά όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μηνά Θυμιανών. Συντονιστές και εμπνευστές υπήρξαν: Μαίρη Κωστάκη, Καίτη Χούλη, Μαρκέλλα Λεμονιάδη, Μαρία Τόσβη, Αμαλία Πατελίδα, Μαρία Κατσάλα, Ειρήνη Σταμούλη, Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Μαρία Σαρώφ. Αγαστή συνεργασία είχαμε με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου και ιδιαίτερα με την κα. Ευτυχία Γεωμέλου, τον τοπικό Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, τον Δήμο Χίου, την ΜΚΟ The Greek Cat  Welfare Society (UK), καθώς και πολλούς ιδιώτες κτηνίατρους.

 

Σχετικά Άρθρα