ΓΕΛ Καλλιμασιάς: Εις μνήμην των αδικοχαμένων στα Τέμπη

Παρ, 03/03/2023 - 16:05

Οι μαθητές είναι από τα πιο ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες έχει γεμίσει με φωτογραφίες παιδιών από σχολεία της χώρας που στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα όσα διαδραματίστηκαν στα Τέμπη, ζητώντας να αλλάξει η κατάσταση που μας οδηγεί στο "όπου βγει".

Ανάμεσα σ'αυτές τις διαμαρτυρίες και εκείνη του ΓΕΛ Καλλιμασιάς, που συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου:

"Πάμε… κι όπου βγει

Αυτή η φράση στοιχειώνει τις ψυχές τόσων αδικοχαμένων ανθρώπων. Κι όμως, δεν είναι οι πρώτοι που χάνονται αυτή η φράση υποδαυλίζει τις ζωές χρόνια τώρα, την ακούμε, την αναπαράγουμε χωρίς να τη σκεφτούμε και τελικά, γίνεται στάση ζωής. Στάση για τους περισσότερους από εμάς και μας οδηγεί σε πράξεις που δεν κατανοούμε που ίσως μετανιώσουμε.

Αλλά στο βάθος της φανερώνει απόγνωση. Την απόγνωση των ανθρώπων που εδώ και 15 χρόνια πια πορεύονται μ αυτό το σκεπτικό χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει και που να στηριχτούν.

Ως μαθητές, και το μέλλον αυτού του τόπου αρνούμαστε να αφομοιώσουμε το «πάμε κι όπου βγει». Αρνούμαστε να υποβαθμίζεται η ζωή μας να γινόμαστε έρμαια στις διαθέσεις όσων αποφασίζουν για εμάς.

Φτάνει πια οι μαθητές δηλώνουν ΠΑΡΩΝ!"

 

 

 

Σχετικά Άρθρα