Γιατί να σπουδάσω τουρισμό στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο;

Παρ, 08/07/2022 - 14:43

Οι εξαιρετικές δυνατότητες και ευκαιρίες πανεπιστημιακών τουριστικών σπουδών στο νησί μας αναδεικνύονται στο νέο μικρής διάρκειας βίντεο του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου σημειώνεται:

«Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Θεόδωρος Σταυρινούδης και η κ. Άννα Κυριακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, εξηγούν γιατί η Χίος αποτελεί ιδανικό τόπο ποιοτικών πανεπιστημιακών σπουδών, με έντονη αλλά ασφαλή φοιτητική ζωή. Αναδεικνύουν με έμφαση τον παράγοντα “ανθρώπινο δυναμικό” του τμήματος που δραστηριοποιείται έντονα για την αμφίδρομη διασύνδεση των φοιτητών με την τοπική κοινωνία καθώς και τη γνωριμία τους με τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό και τις δυνατότητες που παρέχει το νησί.

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.Δι.Τ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο είναι ένα νέο, δυναμικό τμήμα με καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών και φοιτητοκεντρική εκπαιδευτική αντίληψη.

Η Πανεπιστημιακή Μονάδα του νησιού, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες παρέχει ένα πλήρες σύνολο καινοτόμων εκπαιδευτικών υπηρεσιών καθώς και υποστηρικτικών υποδομών προς τους φοιτητές.

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.Δι.Τ) αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ευρύτερο οικοσύστημα εκπαίδευσης και μελέτης του τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο οποίο λειτουργεί για περισσότερα από 20 χρόνια το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον τουρισμό. Ταυτόχρονα είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το πλούσιο ερευνητικό και μελετητικό του έργο, που διεξάγεται μέσω της ερευνητικής δραστηριότητας των μελών του.

Ο τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες οικονομικές δραστηριότητες παγκοσμίως και αποδεδειγμένα η σημαντικότερη για τη χώρα μας, με εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και πολλαπλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης και ανέλιξης. Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς τουρισμού έχουν διατυπώσει επανειλημμένα την ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης με σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, στην οποία ανταποκρίνεται πλήρως το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο».  

Περισσότερες πληροφορίες: www.tourem.aegean.gr

Βίντεο Τμήματος: https://www.youtube.com/watch?v=aTft2AXDoS8

Σχετικά Άρθρα