Γραμματέας Συλ. Δασκάλων για νέα σχολική χρονιά: Θα ζήσουμε ένα μεγάλο πείραμα

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/09/2020 - 15:52

Έκκληση να "σπάσουν" τα τμήματα και να έχουν μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά απηύθυνε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Xίου, Μάνος Τσαγκάτος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο σύλλογος, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

«Πάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την κατάσταση και το υπουργείο έχει σοβαρές ευθύνες για το μεγάλο πείραμα που καλούμαστε να ζήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί, εφαρμόζοντας κάτι για το οποίο δεν υπήρχε κανένας διάλογος», τόνισε ο κος Τσαγκάτος, σημειώνοντας ότι η εγκύκλιος  του υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα παρελήφθη χθες στα σχολεία τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στις θέσεις τους από την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Χίου καταλόγισε στο υπουργείο προχειρότητα και ανοργανωσιά λέγοντας ότι καλούνται οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν τα... ανεφάρμοστα!

Διερωτήθηκε μάλιστα σε περίπτωση που μια συγκεκριμένη ημέρα ασθενήσει δάσκαλος ή νηπιαγωγός, οι μαθητές του τμήματος που δεν επιτρέπεται να μοιραστούν σε άλλα τμήματα, που θα πάνε και ποιος θα αναπληρώσει τον εκπαιδευτικό; Παρατήρησε στη συνέχεια και το οξύμωρο ενώ στα πρωινά τμήμα οι μαθητές δεν επιτρέπεται να διαμοιραστούν στο ολοήμερο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και όλα τα παιδιά θα είναι μαζί.

«Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί για να πηγαίνουμε με τον μέσο όρο», συνέχισε και επανέλαβε το αίτημα να είναι 15 μαθητές ανά τάξη, σε μονά θρανία και χωρίς μάσκα να γίνεται με ασφάλεια το μάθημα.

«Πώς θα καταλάβει ο μικρός μαθητής αυτά που θα λέει ο δάσκαλος; Πώς θα μπορεί να φοράει τη μάσκα τόσες ώρες; Πώς θα μπορέσει να μάθει να φοράει σωστά τη μάσκα και να μην την κάνει μαντήλι για τις μύξες;»

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα έθεσε ο κος Τσαγκάτος τα οποία μας κάνουν να συμπεραίνουμε ότι και οι δάσκαλοι από τη Δευτέρα στα σχολεία θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από μια διαφορετική βάση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και με πολλές άγνωστες παραμέτρους.

ellipis_i_enimerosi_apo_toy_ypoyrgeio_paideias_gia_ton_tropo_leitoyrgias_ton_sholeion

Σχετικά Άρθρα