Χριστούγεννα με... σωσίβιο

Το προσφυγικό και οικολογικό μήνυμα των παιδιών
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 19/12/2015 - 11:08

Μια ξεχωριστή,ως προς τον στόχο της, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, από τον Δήμο Χίου, τον ΔΙΑΝΟΧ και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαθητές από 17 Δημοτικά Σχολεία, έφτιαξαν το δικό τους ανακυκλώσιμο στολίδι και στόλισαν από ένα επίσης ανακυκλώσιμο δέντρο, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποιήσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά , γέμισαν με χαρούμενες φωνές την πλατεία, δίνοντας άρωμα Χριστουγέννων,  αφού εκτός από το στόλισμα των δέντρων , υπήρχε και το σπιτάκι του Αη Βασίλη , με τα μικρά παιδιά να φωτογραφίζονται και να περιμένουν από τον Άγιο, το δώρο τους.

Από την γιορτή, δεν μπορούσε να λείπει και η αναφορά, με ένα ξεχωριστά  στολισμένο δέντρο, στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών, που αν τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί στην στεριά, έχουν μπροστά τους ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του «φυντανιού» της Φιλαρμονικής  Δήμου Χίου, με τους μικρούς μουσικούς να πλαισιώνουν μουσικά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες την εκδήλωση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ευγενία Βορριά, οι μικροί μαθητές, αυξήθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς, αφού το τμήμα ξεκίνησε με 5- 6 παιδιά και έχει φτάσει τα 20. Οι «μικροί μουσικοί» ντυμένοι για πρώτη φορά με την στολή της Φιλαρμονικής, έδωσαν γιορτινή νότα στην εκδήλωση, δείχνοντας παράλληλα και το αισιόδοξο μέλλον της φιλαρμονικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» που μοίρασε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Νίκου Γιαλούρη στα παιδιά, αντύπωση απ' το περιοδικό της Αλήθειας "Χιόνη"

Πάντως αν και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνω από τις προσδοκίες των διοργανωτών εν τούτοις  υπήρχε μια «προχειρότητα» στον όλο  σχεδιασμό αφού  δεν είχε προβλεφτεί η τοποθέτηση φωτισμού και μικροφωνικής .

 

 

Σχετικά Άρθρα