Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Η ΕΛΜΕ ζητά απαντήσεις για την παράταση συμβάσεων σε αναπληρωτές

Παρ, 29/05/2020 - 10:54

Nα ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Παιδείας την ακριβή ημερομηνία λήξης των συμβάσεων των αναπληρωτών καθηγητών, ζητά το Διοικητικό Συμβουλίο της ΕΛΜΕ Χίου, υπενθυμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διεκπεραιώσουν μια σειρά από ζητήματα, όπως η στέγασή τους αλλά και οι εξασφάλιση εισιτηρίων για την επιστροφή στους τόπους τους.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Με γραπτό αίτημά τους αναπληρωτές που υπηρετούν στα νησιά του νομού Χίου, επιθυμούν να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ για την ακριβή ημερομηνία λήξης των συμβάσεών τους και εάν υπάρχει θέμα παράτασης αυτών. Κι αυτό διότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα νησιά, πρέπει να μεριμνήσουν εγκαίρως για να κλείσουν εισιτήρια επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καθώς και να συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων ή οικιών στις οποίες διαμένουν για πιθανή παράταση της διαμονής τους. Κι αυτό είναι ένα φλέγον ζήτημα τη στιγμή που στα νησιά οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να αφήσουν έγκαιρα τις οικίες τους προκειμένου οι ιδιοκτήτες να τις χρησιμοποιήσουν ως τουριστικά καταλύματα κατά τη θερινή περίοδο. Απαιτούμε άμεσα λοιπόν να δοθεί μια απάντηση από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και σας παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημα αυτό το συντομότερο δυνατό".

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 17:11

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών των κλάδων

ΠΕ02 (ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ06 (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ), ΠΕ78 (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ80 (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ), ΠΕ82 (ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ) με προτεραιότητα στον κλάδο ΠΕ18.31 (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν.), ΠΕ83 (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ) και ΠΕ90 (ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.), στο Ιδιωτικό ΕΠΑΛ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών - Tsakos Enhanced Education Nautical School (TEENS)», με έναρξη το σχολικό έτος 2020-21.

Υποβολή αιτήσεων έως: 4/8/2020 Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22710 85010 και στο www.teenschool.gr