Η ναυτιλία στα σχολεία μέσω του «Adopt a Ship»

Τρί, 14/10/2025 - 10:53

Η PROJECT CONNECT και οι ναυτιλιακές εταιρείες-μέλη της συνεχίζουνγια 8η συνεχή χρονιά το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Adopt a Ship», στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 20.000 μαθητές από 268 σχολεία σε Ελλάδα και ΗΠΑ,  ενώ από τη Χίο ήδη έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμά το 7ο Δημοτικό Χίου, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς και το 1ο ΕΠΑΛ Χίου.

Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (από το 2018), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το πρόγραμμα έχει στόχο να καλλιεργήσει τη γνώση, την περιέργεια και την αγάπη για τη ναυτιλία στους νέους – τη μελλοντική γενιά της χώρας μας.

Με την υιοθεσία ενός πλοίου από μια σχολική τάξη Δημοτικού, Γυμνασίου ή ΕΠΑΛ, οι μαθητές γίνονται «στεριανοί ναύτες» και ταξιδεύουν νοερά μαζί με το πλοίο μέσα από την σταθερή ηλεκτρονική τους αλληλογραφία με τον καπετάνιο. Έτσι, μέσα από τα γράμματα και τις ιστορίες της θάλασσας, γνωρίζουν νέους τόπους, πολιτισμούς, λιμάνια και εμπορικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αξιοποιούν το πρόγραμμα για να εμπλουτίσουν τα μαθήματα Ιστορίας, Γεωγραφίας, Αγγλικών, Μαθηματικών, Τεχνολογίας, Μουσικής και Εικαστικών κ.α., μετατρέποντας τη μάθηση σε μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει γνώση και δημιουργικότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 211-1195693, 6948282298 (Έφη ή Ελισάβετ)

bridge@project-connect.gr

https://www.project-connect.gr/