Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χρηματοδότης της ιδιωτικής εκπαίδευσης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πέμ, 12/05/2022 - 13:58
Μετά τα 6 θα ακολουθήσουν άλλα 19 πρότυπα ΕΠΑΛ

«Με το ν. 4763/2020 - Άρθρο 17 § 2α (ΦΕΚ 254/Α/ 21-12-2020) το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρότυπα ΕΠΑΛ και μια μορφή ιδιωτικών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωτική Αγωνιστική Κινηση σημειώνοντας:

«...Μπορούν, επίσης, να χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια... και ΕΠΑ.Λ. που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους» προφανώς κατ’ απαίτηση του ενός εκ των δύο που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα το οποίο εδρεύει στη Χίο, συμμετείχε στη διαβούλευση του νόμου (http://www.opengov.gr/ypepth/?c=79686), με την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης έσπευσε άμεσα να υποβάλει αίτηση και φρόντισε να διαφημίσει την μη καταβολή διδάκτρων από την πλευρά των μαθητών ως μέτρο κοινωφελούς προσφοράς!

Η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την χρηματοδότηση των 25 πρότυπων ΕΠΑΛ (των 6 που ορίστηκαν τον Ιούνιο του 2021 και των 19 που θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα μεταξύ των οποίων οι γνωρίζοντες ψελλίζουν πως θα είναι και το TEENS-Τσάκος) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματικό ποσό των 34.107.530,52 ευρώ.

Η Κυβέρνηση, αντί να διαθέσει τα αναγκαία χρηματικά ποσά για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, επιλέγει στο όνομα της αριστείας (!) πέρα από την επιλεκτική χρηματοδότηση δημόσιων σχολικών μονάδων, τη χρηματοδότηση ιδιωτικής σχολικής μονάδας με το ποσό των 1.364.301,22 ευρώ για κτηριακές παρεμβάσεις, προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, όπως το 2018 τάχθηκε απέναντι στο τότε αίτημα του ιδιωτικού ΕΠΑΛ να κάνει χρήση των εργαστηρίων των Δημόσιων ΕΠΑΛ έτσι και τώρα, τάσσεται απέναντι σε αυτή την προκλητική χρηματοδότηση.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων των παρατάξεων της ΕΛΜΕ Χίου να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα».

Σχετικά Άρθρα