Η... βουτιά στα μαθηματικά, το "ασανσέρ" της φυσικής και οι 6 άριστοι της έκθεσης

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 14/07/2021 - 12:20

Καλές χαρακτήρισε τις επιδόσεις των υποψηφίων της Χίου που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο οποίος σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας  ότι φέτος τα άριστα γραπτά πάνω από 18,5 περιορίστηκαν σημαντικά σε γλώσσα (μόλις 2%), μαθηματικά (11%) και χημεία (15,46%), ενώ αντίθετα αυτά κυμάνθηκαν από 34 – 45% σε μαθήματα όπως η πληροφορική, η κοινωνιολογία και η οικονομία, όσον αφορά τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Το μάθημα με το μεγαλύτερο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση ήταν τα μαθηματικά με 42%, ακολουθεί η ιστορία με 34,07%, ενώ και στα Αρχαία το 28,09% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις των υποψηφίων στη Φυσική, μιας και 3 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση αλλά και 1 στους 4 έγραψε άριστα!

Κρίνοντας ο κος Ευαγγελινός τις επιδόσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στάθηκε ιδιαίτερα στις καλές επιδόσεις που είχαμε στα μαθήματα των ειδικοτήτων υγείας και οικονομίας σημειώνοντας ότι πλέον αρκετοί μαθητές επιλέγουν τη φοίτησή τους στα ΕΠΑΛ για να πετύχουν το στόχο εισαγωγής τους στις λεγόμενες καλές σχολές, ακόμη και στην ιατρική.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να σταθούν στις περσινές βάσεις ως κριτήριο για την επιλογή των τμημάτων στο μηχανογραφικό τους, αλλά να καταγράψουν τις προτεραιότητές τους -βάσει των επιθυμιών τους- και από εκεί και πέρα να περιμένουν τα αποτελέσματα.

kales_oi_epidoseis_ton_hioton_mathiton

Σχετικά Άρθρα