Κανονικά οι πανελλαδικές στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Τρί, 16/06/2020 - 09:55

Ξεκίνησε και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σήμερα οι μαθητές τους διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών Γενικής Παιδείας, διεκδικώντας το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ.

Στη Χίο, στο 1ο ΕΠΑΛ, που είναι το μοναδικό εξεταστικό κέντρο, προσήλθαν το πρωί 117 μαθητές, έναντι των 128 που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Τα θέματα δόθηκαν κανονικά και τηρούνται και σ'αυτήν την περίπτωση, όλα τα μέτρα (αποστάσεις, αντισηπτικά κ.λ.π.), λόγω κορωνοϊού.

Oι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το νερό, το υδάτινο στοιχείο που είναι από το πολυτιμότερα αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου τους ζητήθηκε να γράψουν μια ομιλία, την οποία να απευθύνουν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο. 

Το κείμενο που δόθηκε ήταν άρθρο διασκευασμένο άρθρο του Κοσμά Βίδου με τίτλο Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ΒΗΜΑgazino (22 Μαρτίου 2020). 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) Γενικής Παιδείας, ενώ θα ακολουθήσουν από το Σάββατο 20 έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα των ειδικοτήτων.

Σχετικά Άρθρα