Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Λαμπρή τελετή για τους αυριανούς καπετάνιους

ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 02/12/2019 - 16:05
Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών

Ημέρα γιορτής η σημερινή (2/12/19) για τις Οινούσσες.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών Σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που προέτρεψε τους σπουδαστές που με τα πλοία θα μεταφέρουν την ελληνική σημαία σε όλη την υφήλιο, να μην την υποστείλουν ποτέ και πουθενά.

Πάνω από 1.500 κεπετάνιοι έχουν αποφοιτήσει από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπως είπε ο Διοικητής της Σχολής, Παντελής Βατούσης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να λειτουργήσουν από φέτος, εκτός από τους κοιτώνες των ανδρών και κοιτώνες γυναικών, που σε πρώτη φάση εξυπηρετούν τη στέγαση 7 σπουδαστριών και από του χρόνου ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ώστε να υπάρξει σε μόνιμη βάση, προς όφελος των Ακαδημιών, συνεργασία μεταξύ των Δήμων που έχουν ΑΕΝ, στηρίζοντας παράλληλα τον εθνικό στόχο για την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας.  

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιδήμαρχος Χίου Χάρης Μπουρνιάς εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και πολλοί γονείς και συγγενείς των σπουδαστών.

Στο πλαίσιο της σημερινής τελετής βραβεύθηκαν επίσης οι πρωτεύσαντες σπουδαστές των προηγούμενων ετών.

Φωτογραφίες και Βίντεο Κώστας Μιλτ. Αναγνώστου

Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Παρουσία εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών η υποδοχή νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Πολλοί γονείς παρευρέθηκαν στην τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Βατούσης Παντελής

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.