Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Λαμπρή τελετή για τους αυριανούς καπετάνιους

ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 02/12/2019 - 16:05
Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών

Ημέρα γιορτής η σημερινή (2/12/19) για τις Οινούσσες.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών Σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που προέτρεψε τους σπουδαστές που με τα πλοία θα μεταφέρουν την ελληνική σημαία σε όλη την υφήλιο, να μην την υποστείλουν ποτέ και πουθενά.

Πάνω από 1.500 κεπετάνιοι έχουν αποφοιτήσει από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπως είπε ο Διοικητής της Σχολής, Παντελής Βατούσης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις ενέργειες που έγιναν ώστε να λειτουργήσουν από φέτος, εκτός από τους κοιτώνες των ανδρών και κοιτώνες γυναικών, που σε πρώτη φάση εξυπηρετούν τη στέγαση 7 σπουδαστριών και από του χρόνου ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ώστε να υπάρξει σε μόνιμη βάση, προς όφελος των Ακαδημιών, συνεργασία μεταξύ των Δήμων που έχουν ΑΕΝ, στηρίζοντας παράλληλα τον εθνικό στόχο για την ενίσχυση της εμπορικής ναυτιλίας.  

Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιδήμαρχος Χίου Χάρης Μπουρνιάς εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και πολλοί γονείς και συγγενείς των σπουδαστών.

Στο πλαίσιο της σημερινής τελετής βραβεύθηκαν επίσης οι πρωτεύσαντες σπουδαστές των προηγούμενων ετών.

Φωτογραφίες και Βίντεο Κώστας Μιλτ. Αναγνώστου

Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Παρουσία εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών η υποδοχή νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Πολλοί γονείς παρευρέθηκαν στην τελετή υποδοχής νέων σπουδαστών στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών
Βατούσης Παντελής

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 06:44

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ανακοίνωσε πως ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Ο ίδιος σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση.

"Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του. Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!"