Χίος, Κυριακή 19 Μαΐου

"Μαθήματα" λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 23/01/2019 - 15:35

Γέμισε παιδιά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου καθώς μαθητές από 5 Λύκεια της Χίου, ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σπουδαιότητα της  συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία των Ευρωεκλογών.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του Ευρωκοινοβουλίου», ανέφερε η Δέσποινα Παπαδάκη, υπεύθυνη του προγράμματος europa teens, που έχει ως στόχο να εξηγήσει στα παιδιά την λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του  δημοτικού συμβούλιου Χίου στις 23 και 24 φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 18:13

Τελικά δεν ήταν αρκετά τα δημοσιεύματα μόνο για να ευαισθητοποιηθεί η ΔΕΗ, άλλωστε δεν γίνονται πρώτη φορά.

Η διαφορά εδώ ήταν πως σύμφωνα με πληροφορίες αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως Χίου, που με παραγγελία της η ΔΕΗ καλέστηκε να κλαδέψει τα δένδρα στο Κτήμα Χωρέμη ώστε αυτά να μην ακουμπούν τα ηλεκτροφόρα σύρματα, αφού η εταιρεία είχε την φαεινή ιδέα να εγκαταστήσει σταθμό υψηλής τάσεως έξω από το κτήμα και μάλιστα στο ύψος των δένδρων!

Και τότε είχε επισημανθεί ότι τα σύρματα μένουν σταθερά αλλά τα κλαδιά… μεγαλώνουν και έτσι το κτήμα κινδυνεύει από πυρκαγιά.

Τώρα η παρέμβαση της Σπυριδούλας Σταυράτη έδωσε τη λύση.

Προφανώς θα την χρειαστούμε ξανά αφού είπαμε τα κλαδιά… μεγαλώνουν.

Εκτός να μεγαλώσει το ενδιαφέρον της ΔΕΗ κάνει =τον σταθμό υπόγειο ή υπέργειο και όχι εναέριο (!!!) και δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα.