Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Μαθητική πορεία στο κέντρο της πόλης

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 26/09/2018 - 11:18

 

Πορεία στο κέντρο της πόλης, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο και στη συνέχεια την Περιφερειακή Ενότητα, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ διεκδικώντας τη λειτουργία 3 ολιγομελών τμημάτων των σχολείων τους.

Οι μαθητές μετέφεραν τα αιτήματα τους στον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Μπελέγρη, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του.«όπου  μπορούμε να φάνουμε αρωγοί στα αιτήματα σας είμαστε δίπλα σας» ανέφερε ο κ Μπελέγρης, στην αντιπροσωπεία των μαθητών .

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια, για να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη  που εξέφρασε με την σειρά του την στήριξη του στα αιτήματα των μαθητών.

«Είμαι κοντά σας  σε κάθε ήρεμη και ειρηνική διεκδίκηση» ανέφερε ο κ.Κάρμαντζης.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 11:21

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων   ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων   του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019, για τις γλώσσες :  Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, για τα επίπεδα :

α) Β   (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

β)  Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις    γλώσσες     Αγγλική,    Γαλλική,    Γερμανική,    Ιταλική,     Ισπανική    και     Τουρκική,    που πραγματοποιήθηκαν στις 23  και 24 Νοεμβρίου 2019.

 

Στις Εξετάσεις υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 3446 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες είναι 3140.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα:  https://kpgresults.it.minedu.gov.gr

 

Στην παραπάνω ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, με τη χρήση του  κωδικού  τους,  που  αναγράφεται  στη  καρτέλα  υποψηφίου  καθώς  και  τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός).

 

Οι  επιτυχόντες  θα  ενημερωθούν  για  την  έκδοση  και  την  χορήγηση  του  Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με νέο Δελτίο Τύπου. Θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις Εξετάσεις, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής  ταυτότητας. Σε  περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού  από  τρίτο  πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του.

 

Μέχρι   την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, από τις Διευθύνσεις   Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης   στις   οποίες   οριστικοποίησαν   την   αίτηση συμμετοχής   στις εξετάσεις του ΚΠγ, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.