Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Με το "MELTEMI" στην Κώμη οι μαθητές του Γυμνασίου Βροντάδου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/02/2019 - 13:10

Την παραλία της Κώμης επισκέφτηκαν μαθητές της Γ' τάξης του Γυμνασίου Βροντάδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜELTEMI», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

«Βασικός μας στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, γύρω από το μείζον θέμα των θαλάσσιων απορριμμάτων», ανέφερε ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος MELTEMI, Νίκος Στρεφτάρης, συμπληρώνοντας  ότι τα παιδιά είναι ήδη ενημερωμένα για τις δραστηριότητες, καθώς είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Το παρήγορο είναι ότι βλέπουμε αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα μειώνεται σημαντικά η χρήση πλαστικής σακούλας», πρόσθεσε ο κ.Στρεφτάρης.

«Η θαλάσσια ρύπανση μας επηρεάζει πάρα πολύ σε διάφορους τομείς και θα έλεγα στον κόσμο ότι όλοι πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά και να σκεφτούμε το μέλλον του πλανήτη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος «MELTEMI», στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα ευαισθητοποίησης στους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 17:44

Οπως σημειώνεται σε σχετική αναφορά του ΜΕΟΘ.

Για άλλη μια φορά το Δημοτικό σχολείο Θυμιανών Αγίου Μηνά βραβεύται για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ρομποτικής.

Η απίστευτη δουλειά και οι γνώσεις του Μάκη Σαμολαδά, η υποστήριξη της Δώρα Σκουλούδη καθώς και συνδρομή τόσο του Διευθυντή Στέλιου Καμπούρη και υποδιευθυντή Θέμη Κολλιάρου καταφέρνουν κάθε χρόνο το χωριό μας να ακούγεται και να βραβεύεται, αφού έχουν ξεπεράσει μεγαθήρια  ιδιωτικά σχολεία και πολυδύναμα σχολεία.

Θα πρέπει να γίνει αναφορά και στους μαθητές της ομάδας καθώς και στους γονείς τους. Χάρη στο επίπεδο και την εργατικότητα τους κατάφεραν για άλλη μια φορά να σταθούν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου διαγωνισμό. Συγχαρητήρια και στο εκπαιδευτικό προσωπικο του Δημοτικού σχολείου Θυμιανών γιατί αυτά τα παιδιά είναι η διαφήμιση της παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής προσφοράς τους και της πολύ καλής δουλειάς τους!