Με πρόσχημα τον κορωνοϊό καταλήψεις σχολείων και στη Χίο

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/1/22, ΕΝΩ ΗΔΗ 250 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Σάβ, 15/01/2022 - 16:03

Με αιτήματα που θυμίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών ετοιμάζονται από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 ψηφοφορίες για την έναρξη καταλήψεων σχολικών μονάδων στη Χίο.

Ήδη στα τοπικά Μέσα έφτασε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέσα της εβδομάδας μία ανυπόγραφη επιστολή που κοινοποιούταν στον Προϊστάμενο Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Χίου που έκανε λόγο για τα ανεπαρκή μέτρα κατά του κορωνοϊού που εφαρμόζει η Πολιτεία και το υπ. Παιδείας στα Σχολεία και που εμφάνιζε και 9 διεκδικήσεις, οι 8 σχετικές με την πανδημία και 1 για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η επιστολή αυτή διακινείται και στις τάξεις των μαθητών, οι οποίοι καλούνται μάλιστα στις κλειστές ομάδες που διαθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ψηφίσουν υπέρ ή όχι της κατάληψης.

Κεντρικό Λύκειο της Χίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημέρωσε το Σάββατο το πρωί τους γονείς των μαθητών του για τα τεκταινόμενα, καλώντας τους να συζητήσουν με τα παιδιά τους προκειμένου να αποτραπεί η κατάληψη του Σχολείου, αφού μάλλον το πρόβλημα προστασίας από τον κορωνοϊό θα ενταθεί πολύ περισσότερο αν το Σχολείο καταληφθεί, χώρια που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα ξεκινήσει τηλεκπαίδευση και θα καταλογίζονται απουσίες στους μαθητές.

Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων στις 25/9/2021 έχει κηρυχθεί αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos, που ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης, περισσότερα από 230 ήταν τα κατειλημμένα σχολεία μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα στη γειτονική Μυτιλήνη τελούν υπό κατάληψη 6 Γυμνάσια και 13 Λύκεια.

Σχετικά Άρθρα