Με... σωστή διατροφή η πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/06/2022 - 10:28

Άρχισαν σήμερα 2 Ιουνίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ αύριο θα πάρουν τη σκυτάλη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αναλύσουν κείμενο της WWF Ελλάς με τίτλο «η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη».

Επίσης, να γράψουν μια ομιλία για συνέδριο, με στόχο να πείσουν τους συνέδρους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Το λογοτεχνικό κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ».

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα η δράση των προσώπων τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γιωργάκης, το κεντρικό πρόσωπο του αποσπάσματος, με μια αναπηρία στο πόδι του, από μικρός «καθόταν σε μια γωνιά και ζύμωνε τη λάσπη. Έπλαθε μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, κρινάκια ίσα με το δάχτυλο». Η μητέρα του, η κυρα-Λένη, καμάρωνε ότι «πιάνουν τα χέρια του με τα αλεύρια και τις ζάχαρες».

"Βατό" χαρακτηρίστηκε το θέμα από τον Κώστα Βούκουνα, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Χίου, που λειτουργεί ως το μοναδικό εξεταστικό κέντρο για τους υποψήφιους των επαγγελματικών λυκείων.

Στο ΕΠΑΛ βρέθηκε το πρωί και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο οποίος σημείωσε ότι προσήλθαν τελικά 145 από τους 181 υποψήφιους που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Τα θέματα δόθηκαν στις 9:10, οπότε οι τελευταίοι εξεταζόμενοι θα κληθούν να παραδώσουν το γραπτό τους στις 12:10.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πανελλαδικές, απολυτήριες, εξεταστικών εξαμήνου κλπ.) Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_2022

 

me._sosti_diatrofi_i_premiera_ton_panelladikon_gia_ta_epal

Σχετικά Άρθρα