Μεγάλες οι ανάγκες των σχολείων σε εξοπλισμό

Καλή αλλά όχι αρκετή η αποστολή υλικού από τις "Κτηριακές Υποδομές" σύμφωνα με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δ. Χίου
Παρ, 22/10/2021 - 14:34

Οι ανάγκες εξοπλισμού των σχολείων της Χίου είναι καταγεγραμμένες και πολλές και μια αποστολή υλικού από τις «Κτηριακές Υποδομές» καλύπτει ένα μόνο μέρος τους, ανέφεραν σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Καρατζάς και Κώστας Χατζησταμάτης, αντίστοιχα.

«Περιμέναμε πολλά χρόνια να δούμε να στέλνονται θρανία, πίνακες, καθίσματα κ.α.» ανέφερε ο κος Καρατζάς που σημείωσε ότι εκτός αυτού του εξοπλισμού που δόθηκε συνολικά σε 14 σχολεία, μεγάλα κενά υπάρχουν επίσης σε φωτοτυπικά μηχανήματα, διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές.

Εκείνο που προέχει, τόνισε  κος Χατζησταμάτης είναι οι «Κτηριακές Υποδομές» που έχουν όλη τη λίστα των αναγκών να προχωρήσουν και σε άλλες αποστολές.

«Μόνο από τα σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης έχουμε 103 σελίδες όπου καταγράφονται οι ανάγκες», δήλωσε ο ίδιος.

Εκτός των «Κτηριακών Υποδομών», ο Δήμος Χίου, επιχειρεί -όπως είπαν οι δύο Πρόεδροι- να αξιοποιήσει για άντληση πόρων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, για τον εξοπλισμό των σχολικών εργαστηρίων.

Σχετικά Άρθρα