Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Μέσα Ιούλη οι βαθμοί των Πανελλαδικών;

Ομαλά η διαδικασία των εξετάσεων μέχρι και σήμερα που τελείωσαν για τους περισσότερους υποψήφιους των ΓΕΛ
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 26/06/2020 - 14:55
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ομαλά κύλησε για τους υποψήφιους των ΓΕΛ η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων στο νησί μας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με προσδοκίες - κατά τη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου- ότι "θα αιφνιδιαστούμε ευχάριστα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων".

Από τα ΓΕΛ συμμετείχαν τοπικά στις εξετάσεις 313 υποψήφιοι και 19 φυσικώς αδύνατοι και οι απουσίες που σημειώθηκαν ήταν ελάχιστες.

Σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων έδωσαν το τελευταίο μάθημα, ενώ για κάποιους εξ'αυτών η βάσανος των εξετάσεων θα συνεχιστεί με τα ειδικά μαθήματα από 1η έως 13 Ιουλίου.

Το μόνο από αυτά που θα δώσουν στη Χίο είναι εκείνο των Αγγλικών, την 1η Ιουλίου στο 1ο ΓΕΛ.

Παράλληλα οι εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, που αύριο  θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, Ναυτικές Μηχανές, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ.

Στο ερώτημα προς την κα Βλυσίδου πότε να αναμένονται οι βαθμοί, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, εκτιμά - με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών- ότι είναι πιθανόν μέχρι τα μέσα του Ιούλη να γνωστοποιηθιούν για να ακολουθήσει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Η ίδια προέτρεψε  τους υποψήφιους να επιλέξουν με ρεαλισμό σχολές στις οποίες πραγματικά θέλουν να φοιτήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 15:22

 

Φέτος πιάσαμε τα... άκρα, ανέφερε σε συνεντευξή της στο Ράδιο "Α"  η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, κρίνοντας τις επιδόσεις των υποψηφίων της Χίου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τη μια μεγάλο ποσοστό στις επιδόσεις κάτω του 12 , από την άλλη μεγάλο ποσοστό σε άριστα γραπτά άνω του 18,1, σε αντίθεση με πέρσι που η πλειοψηφία των υποψηφίων είχε κινηθεί στο μέσον, δηλαδή μεταξύ 12 και 18.

«Υπό τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων είμαι ευχαριστημένη», δήλωσε η Δ/ντρια αφού μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά φέτος βρέθηκαν αντιμέτωπα και με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19.

Στα αξιοσημείωτα των βαθμολογιών που γνωστοποιήθηκαν περιέλαβε το ότι σε όλα τα ΓΕΛ υπάρχει η ίδια διακύμανση, το ότι παρουσιάστηκαν πολύ υψηλά ποσοστά άριστων γραπτών σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως στην κοινωνιολογία (43%), στην βιολογία και οικονομία (πάνω από 30%), αλλά και στη φυσική, όπου δυο στα 10 γραπτά ήταν άριστα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ σημείωσε ότι και εκεί μεγάλο ήταν το ποσοστό εκείνων που βαθμολογήθηκαν κάτω από το 12, αλλά υπάρχουν και πολύ καλές επιδόσεις (συγκριτικά με το παρελθόν), ειδικά στους τομείς υγείας και ναυτικό.

Η κα Βλυσίδου προέτρεψε τους υποψήφιους να μην επηρεαστούν από όσα ακούνε αυτές τις ημέρες για τις βάσεις και να επιλέξουν σχολές με βάση τα «θέλω» τους. Άλλωστε οι βάσεις πέρα από τους βαθμούς στις πανελλαδικές διαμορφώνονται και από τη ζήτηση της κάθε σχολής, οπότε το που θα καταλήξουν κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Τέλος προέτρεψε τα παιδιά να ελέγξουν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν με τα σχολεία τους.