Μια αγκαλιά για τα προσφυγάκια

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/10/2018 - 15:39
Υποδοχή των παιδιών από την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη

Η Χίος έγινε σήμερα μια τεράστια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν μαθήματα τις απογευματινές ώρες σε Σχολεία της πόλης.

Με αρκετή καθυστέρηση η Πολιτεία δια της Κυβερνήσεως και στο νησί μας εκπλήρωσε μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τα κατοχυρωμένα διεθνώς δικαιώματα των παιδιών.

Έτσι με λεωφορείο από την π. ΒΙΑΛ μοιράστηκαν ανά Σχολείο 4-5 παιδιά 6-12 χρόνων, ενώ ειδικά τα παιδιά του Σχολείου του Κάμπου τα υποδέχθηκε συμβολικά η Εισαγγελέας, Σπυριδούλα Σταυράτη. Μαζί της ήταν το μέλος της ομάδας συντονισμού για την εκπαίδευση των προσφύγων και σύμβουλος του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Βασιλική Κατριβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αλέκος Αντωνίου, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αγλαΐα Κυρίτση, η Δημοτική Σύμβουλος, Ερμιόνη Φρεζούλη και αρκετοί Δάσκαλοι.

Τα παιδιά με αρκετή σαστιμάρα, είναι η αλήθεια, οδηγήθηκαν από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στην αίθουσά τους.

Φεύγοντας κρατήσαμε τα λόγια της, όχι προς τα προσφυγάκια αλλά προς εμάς.

"Δεν καταλαβαίνω", μας είπε η Αθηνά Πλακωτάρη, "πώς έγινε θέμα το αυτονόητο. Συζητάμε αν τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα; Ε, όχι, αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα εδώ και αιώνες.".

mia_agkalia_gia_ta_prosfygakia

Τα παιδιά εμφανώς σαστισμένα
Αθηνά Πλακωτάρη
Βασιλική Κατριβάνου
Καλό μάθημα

Σχετικά Άρθρα