Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Μπλοκάρισμα των ταμείων των Σχολείων καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων

Δευ, 09/09/2019 - 19:04

Μπλοκάρισμα των ταμείων των Σχολείων καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση του: 

Σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής έχει μπλοκάρει τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων μέσω των χρεωστικών καρτών των σχολείων. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα σχολεία να αδυνατούν να εκταμιεύσουν χρήματα (να κάνουν χρήση του ταμείου τους) ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου καλεί τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να ρυθμίσει άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση των σχολείων. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα σχολεία χωρίς χρήματα Σεπτέμβρη μήνα! Είμαστε διατεθειμένοι να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για τη λύση του προβλήματος!

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 22:17

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου προσκαλεί τα μέλη του στην απογευματινή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 5.00 μ.μ. στον Οίκο Διδασκάλων Χίου.  ο σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα πραγματοποιηθεί από τους ιατρούς του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, Μαριέττα Πατεινιώτη, Παθολόγο και Ανδρέα Ζερβόπουλο, Γενικό ιατρό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διοργανώνει την παραπάνω εκπαίδευση προκειμένου να ανταποκριθεί στο έντονο ενδιαφέρον δασκάλων σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών τόσο εντός της σχολικής μονάδας όσο και στη ζωή μας γενικότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!