Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Μυτιλήνη: 92χρονος δώρισε 600.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τρί, 09/07/2019 - 17:03

Το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ δώρισε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο 92χρονος Θανάσης Παλαιολόγου από τη Νάπη της Λέσβου, προκειμένου να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

Με καημό για τη στήριξη της εκπαίδευσης που εκείνος δεν είχε, ο «κυρ Θανάσης» ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου συγκέντρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου ζει, στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται.

Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όρος της δωρεάς είναι το ποσό, το οποίο μπορεί -όπως έγινε γνωστό- και να αυξηθεί, να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Πέμ, 18/07/2019 - 15:19

Επίτιμη διδάκτορ του Τμήματος οικονομίας και διοίκησης τουρισμού αναγόρευσε το πανεπιστήμιο Αιγαίου την κυρία Αΐσα Μοχάμεντ Σαΐντ Φαντίλα Αλχαμελι,( Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, πρώτη γυναίκα πιλότο στα Αραβικά Εμιράτα και υποψήφια για την Προεδρία του Συμβουλίου του ICAO, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό έργο της στο διεθνή αεροπορικό χώρο και στις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της κ.Αϊσα Αλχαμελί, τονίζοντας ότι έδειξε από νωρίς τη σχέση της με ένα από τους  δυναμικότερους τομείς του τουρισμού που είναι οι αερομεταφορές, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Αραβικά Εμιράτα.

Στην κ.Αϊσα Αλχμελί αναφέρθηκε εκτενώς ο Ανδρέας Παπαθεωδόρου, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος, τονίζοντας ότι εγινε πιλότος σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ ευχήθηκε να έχουν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.