Νέες διευκρινίσεις Δ/ντή Β/βάθμιας για τη λειτουργία των σχολείων

Προκειμένου να "φρενάρει" τη διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω κοινωνικών δικτύων
Τετ, 03/03/2021 - 12:13

Επανέρχεται στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός προκειμένου, όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου, να αποφευχθούν ψευδείς ειδήσεις, μέσω των κοινωνικών δικτύων (όπως διευκρίνισε μετά από επικοινωνία της "Αλήθειας" μαζί του) .

Αναλυτικά αναφέρει:

"Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου λειτουργούν κανονικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 τμήματα σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, εξ αποστάσεως λειτουργούν τα εξής:

• Η  Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Χίου.

• Η  Α’ τάξη του Γυμνασίου Καλλιμασιάς (δύο τμήματα Α1 και Α2).

• Η  Α’ τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Α1 και Α2).

• Η  Γ’  τάξη ΓΕΛ Βροντάδου  (δύο τμήματα Γ1 και Γ2).

Το ΓΕΛ Καλλιμασιάς λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση.

Το Γυμνάσιο Βροντάδου λειτουργεί κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση.

Επίσης, το ΕΠΑΛ Βροντάδου σήμερα έκανε κατάληψη και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο  νόμος για τηλεκπαίδευση, οπότε το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Επίσης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους μαθητές ότι όταν υπάρχει ένα κρούσμα άμεσα ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, γίνονται οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις και λαμβάνονται  όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Τέλος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρεί δεδομένο ότι οι γονείς ενημερώνουν άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου του παιδιού τους, σε περίπτωση που το παιδί ή οι ίδιοι νοσούν, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της σχολικής κοινότητας και της Χιακής κοινωνίας γενικότερα".

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Σχετικά Άρθρα