Χίος, Παρασκευή 3 Απριλίου

Νέο Συμβούλιο στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών

Πέμ, 13/12/2018 - 09:51

Από 3 έδρες καταλαμβάνουν στη νέα διοίκηση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί και η μία έδρα η παράταξη της ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τις εκλογές που έγιναν χθες είναι τα εξής: 

 

Ψηφίσαντες 503

Άκυρα 19

Λευκά 19

Έγκυρα 465

 

Έλαβαν:

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) – 179 (3 έδρες)

Εκλέγονται: Νομικός Δημήτρης, Παληού Χριστίνα, Τσίγκος Στέφανος

 

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί – 163 (3 έδρες)

Εκλέγονται: Μουτρίκα Μαρία, Τσαγκάτος Μανώλης, Πλουμή Κωνσταντίνα

 

ΔΗΣΥ – 64 (1 έδρα)

Εγκλέγεται: Καμπούρης Στέλιος

 

Πρωτοβουλία – 59 (0 έδρες)

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ένωσης γονέων
Τετ, 01/04/2020 - 22:48

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους υγεία, κουράγιο και υπομονή, για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την δοκιμασία που έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας.

Ιδιαίτερα για τους γονείς, εργαζόμενους ή μη , αλλά και για τα παιδιά μας που αναγκαστικά βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια, ζούμε μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να είναι δημιουργικός και επωφελής ο αρκετός πλέον, ελεύθερος χρόνος.

Στόχος να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή με τα αντικείμενα μάθησης του σχολείου, ώστε όταν ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα να είναι ομαλότερη η επιστροφή.

Σχετικά με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, για εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να υπάρχει μία επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και να εξακολουθήσει έστω και με αυτή τη μορφή η εκπαιδευτική διαδικασία (όσο είναι δυνατόν).

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, Υπουργείου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Είναι βέβαιο ότι για κάποιους είναι μία διαδικασία με αρκετές δυσκολίες αφού δυστυχώς δεν υπήρξε προετοιμασία νωρίτερα, αν και η τεχνολογία θα έπρεπε να έχει ενσωματωθεί πολλά χρόνια πριν και να αποτελεί εργαλείο μάθησης.

Σαν Ένωση Γονέων θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα από το Δήμο Χίου ή οποιοδήποτε άλλο φορέα , ώστε να διασφαλιστεί ή πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε εξοπλισμό και υπηρεσίες διαδικτύου.

Έχει προταθεί ήδη από φορείς και μεμονομένα άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας και πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην οδηγηθούμε σε αποκλεισμό παιδιών από τη μάθηση.

Τρόποι και πόροι υπάρχουν ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μέσω των σχολικών επιτροπών σε συνεργασία με τα σχολεία που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των μαθητών τους.

Εξάλλου πρέπει παράλληλα με τις ενέργειες για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση να ληφθούν από το κράτος και άλλα μέτρα, όπως ενδεικτικά μείωση διδακτικής ύλης, ώστε να βοηθήσουν στην ορθότερη διαχείριση του έργου, εκπαιδευτικών και μαθητών, που καλούνται να φέρουν εις πέρας σε πολύ δύσκολες συνθήκες με μεγάλη, εκτός των άλλων, ψυχολογική πίεση σε συνθήκες εγκλεισμού κατ΄οικον.

Με δεδομένη την αβεβαιότητα των επόμενων εβδομάδων, ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, ελπίζουμε στην γρήγορη ανταπόκριση των αρμοδίων ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος πλησιάζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Για το ΔΣ

Πρόεδρος: Μιχάλης Πουλάδας, Γραμματέας: Νικόλαος Νικολαϊδης

mporoyme_na_stirixoyme_me_exoplismo_mathites_poy_den_diatethoyn