Ο άθλος της Βιβλιοθήκης “Δημήτρης Χαρτουλάρης”

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/04/2015 - 18:03

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ανθρώπων με μεράκι, Δασκάλων με το Δ κεφαλαίο, πρόκειται για δουλειά μαμουνιού σε εποχές δύσκολες οικονομικά και γι’ αυτό ιδιαίτερα προκλητικές πνευματικά. Εκ των ενόντων οι δάσκαλοι και οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελίστριας, με ψυχή την Διευθύντρια του Σχολείου, έστησαν μια πρότυπη Βιβλιοθήκη, στην οποία μάλιστα έδωσαν ένα όνομα με ειδικό βάρος, του αείμνηστου δασκάλου Δημήτρη Χαρτουλάρη.

“Αυτή είναι η απάντησή μας σε καιρούς χαλεπούς”, μας είπε η Διευθύντρια Μαργαρίτα Μαρτάκη. “Με πενιχρά μέσα στήσαμε τη Βιβλιοθήκη που βλέπετε, που παράλληλα εκτός από τον πλούτο των βιβλίων είναι και ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης, αφού διαθέτει και διαδραστικό πίνακα για διδασκαλία. Στόχος μας είναι να εξελιχθεί σε χώρο χαράς και μελέτης για τα παιδιά αλλά και να λειτουργήσει δανειστικά σε μια ηλικία, αυτή των παιδιών μας, που έχουν αντικειμενικά  περισσότερο χρόνο για την απόκτηση γνώσεων”.

Η Βιβλιοθήκη επίσημα θα εγκαινιαστεί αύριο με μια ομιλία στο Αμφιθέατρο του Σχολείου για τον Δημήτρη Χαρτουλάρη. “Ο Δημήτρης Χαρτουλάρης”, μας είπε η Μαργαρίτα Μαρτάκη “ήταν ένας πρωτοπόρος δάσκαλος για την εποχή του, από αυτούς που έφεραν την άνοιξη στη Δημοτική Εκπαίδευση στο νησί μας. Ξεκίνησε από το πρώτο Σχολείο, που ήταν απέναντι από την Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια έκτισε στην ουσία το σημερινό, αφού το υπηρέτησε, εν μέσω διωγμών και διώξεων της τότε εποχής, από το 1911 έως το 1918 και από το 1919 έως το 1939”.

 

 

Μ. Μαρτάκη - Διευθύντρια 2ου Δημ. Σχολείου Χίου - Ο άθλος της Βιβλιοθήκης “Δημήτρης Χαρτουλάρης”

Σχετικά Άρθρα