Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Ο Μητροπολίτης στην Ακαδημία Πλοιάρχων Οινουσσών

Παρ, 02/02/2018 - 19:40
Στην Ακαδημία Πλοιάρχων

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών μετέβη στις Οινούσσες και συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Πλοιάρχων.

Στην αίθουσα τελετών της Σχολής ο Ποιμανάρχης μας αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Ναυτικού Εκπαιδευτικού αυτού Ιδρύματος, απηύθυνε λόγο πατρικό στους Σπουδαστές ανεφερόμενος στις δυσκολίες του ναυτικού επαγγέλματος και τις στερήσεις που υφίστανται οι ίδιοι οι ναυτικοί αλλά και οι οικογένειές τους. Τόνισε τη σημασία και την ιερότητα του σκοπού των σπουδών τους σ’ αυτό το Ακριτικό νησί του Αιγαίου που αποτελεί σύνορο όχι μόνο της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης και των γνώσεων τις οποίες θα αποκομίσουν στη διάρκεια αυτών, ώστε να καταστούν άξιοι και ικανοί επαγγελματίες της θάλασσας.

Εκτός από τους σπουδαστές, στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής ,οι καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δεόντως για το νέο έτος.

Στο τέλος της λιτής αυτής τελετής, ο Μητροπολίτης προσέφερε σε όλους ως δώρο και ευλογία από μία Καινή Διαθήκη.

Από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 13:40

Την 45η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τίμησαν σήμερα τα σχολεία, με τους μαθητές να ξαναθυμίζουν τις στιγμές που καθόρισαν την ιστορία της χώρας μας.

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από στίχους και κείμενα απέδωσαν φόρο τιμής, σε μια γενιά που έβαλε τα θεμέλια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Μια διαφορετική γιορτή πραγματοποίησε το "4ο Δημοτικό Σχολειό Χίου", καθώς οι μαθητές… άφησαν το σχολικό κτίριο και πραγματοποίησαν την γιορτή τους στην Απλωταριά.

Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν και… υπενθύμισαν στους περαστικούς τα γεγονότα του Νοέμβρη του '73, που σημάδεψαν την Ελλάδα.