Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Oi καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ συμπαραστέκονται στους μαθητές τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Τετ, 26/09/2018 - 07:57

 

Μετά από συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/09/18,  ο σύλλογος διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ  Χίου αποφάσισε να εκφράσει την έντονη αντίθεση του για την έως τώρα μη έγκριση από το υπουργείο Παιδείας των παρακάτω ολιγομελών τμημάτων:

  1. Β ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  2.  Γ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Θεωρούμε ότι η έγκριση και λειτουργία  των προαναφερθέντων τμημάτων κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία δεδομένου ότι συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι:

  1. Σ’ ολόκληρο το νομό Χίου δεν υπάρχει άλλο Εσπερινό ΕΠΑΛ και η φοίτηση σε πρωινό σχολείο είναι αδύνατη αφού οι μαθητές μας είναι εργαζόμενοι
  2. Οι μαθητές εξαναγκάζονται να επιλέξουν ειδικότητες που ήδη έχουν εγκριθεί και λειτουργούν στο σχολείο αλλά είναι πολύ μακριά από τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τα ενδιαφέροντά τους. Η εναλλακτική λύση είναι η εγκατάλειψη του σχολείου
  3. Το τμήμα Β Οικονομίας Διοίκησης  δεν είναι καν ολιγομελές δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη 5 εγγεγραμμένοι μαθητές στο συγκεκριμένο τμήμα  και άλλοι 6 που επιθυμούν να εγγραφούν αλλά το υπουργείο δεν τους το επιτρέπει δεδομένου ότι έχει «κλειδώσει» το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών.
  4. Το δίκαιο του αιτήματος υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την ΕΛΜΕ Χίου, την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Β. Αιγαίου , την πολιτική ηγεσία του τόπου και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
  5. Δεν διαπιστώνεται ενδιαφέρον για τις νησιωτικές- παραμεθόριες περιοχές και τελικά , είναι παράλογο σε ενήλικες μαθητές που ζουν και εργάζονται στο ακριτικό νησί της Χίου ,οι οποίοι  παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο να τους στερείται το δικαίωμα στη μόρφωση,  δικαίωμα δεδομένο για μαθητές- κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας.
  6. Η νέα αρχή στα ΕΠΑΛ που ευαγγελίζεται  το Υπουργείο Παιδείας δεν επιτυγχάνεται  με κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων.

Γιατί τελικά ….. Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν  όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται                                                 B.F. Skinner

 

Ο Δ/ντης                                                                          Ο Σύλλογος  

Κλούβας Γεώργιος                                                          Διδασκόντων

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 11:11

Στην άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου και στην προσφορά στην εκπαίδευση της Ευτυχίας Βλυσίδου, αναφέρεται σε μήνυμα του ο Μητροπολίτης Χίου-Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της στην Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαιδευσης Χίου.

 Ο Μητροπολίτης Χίου αναφέρει :

"Με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της κυρίας Ευτυχίας Βλυσίδου ως προϊσταμένης της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στα όρια της μητροπόλεως μας, θα ήθελα να εκφράσω την άκρα ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο για τον εξαιρετικό τρόπο ασκήσεως των καθηκόντων της.

Η άριστη συνεργασία μαζί της, έδωσε σε πολλές περιπτώσεις πνευματικά και υλικά αγαθά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα έχουμε και την νέα επιστημονική της προσφορά.

Η Ευτυχία Βλυσίδου με εργατικότητα, διάκριση και μέτρο δικαιούται να συναριθμηθεί στους μεγάλους ευεργέτες της παιδείας. Γιατί οι ευεργέτες της παιδείας είναι κατ εξοχήν οι εκπαιδευτικοί μας".