Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Oi καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ συμπαραστέκονται στους μαθητές τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Τετ, 26/09/2018 - 07:57

 

Μετά από συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/09/18,  ο σύλλογος διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ  Χίου αποφάσισε να εκφράσει την έντονη αντίθεση του για την έως τώρα μη έγκριση από το υπουργείο Παιδείας των παρακάτω ολιγομελών τμημάτων:

  1. Β ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  2.  Γ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Θεωρούμε ότι η έγκριση και λειτουργία  των προαναφερθέντων τμημάτων κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία δεδομένου ότι συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι:

  1. Σ’ ολόκληρο το νομό Χίου δεν υπάρχει άλλο Εσπερινό ΕΠΑΛ και η φοίτηση σε πρωινό σχολείο είναι αδύνατη αφού οι μαθητές μας είναι εργαζόμενοι
  2. Οι μαθητές εξαναγκάζονται να επιλέξουν ειδικότητες που ήδη έχουν εγκριθεί και λειτουργούν στο σχολείο αλλά είναι πολύ μακριά από τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τα ενδιαφέροντά τους. Η εναλλακτική λύση είναι η εγκατάλειψη του σχολείου
  3. Το τμήμα Β Οικονομίας Διοίκησης  δεν είναι καν ολιγομελές δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη 5 εγγεγραμμένοι μαθητές στο συγκεκριμένο τμήμα  και άλλοι 6 που επιθυμούν να εγγραφούν αλλά το υπουργείο δεν τους το επιτρέπει δεδομένου ότι έχει «κλειδώσει» το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών.
  4. Το δίκαιο του αιτήματος υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την ΕΛΜΕ Χίου, την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Β. Αιγαίου , την πολιτική ηγεσία του τόπου και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
  5. Δεν διαπιστώνεται ενδιαφέρον για τις νησιωτικές- παραμεθόριες περιοχές και τελικά , είναι παράλογο σε ενήλικες μαθητές που ζουν και εργάζονται στο ακριτικό νησί της Χίου ,οι οποίοι  παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο να τους στερείται το δικαίωμα στη μόρφωση,  δικαίωμα δεδομένο για μαθητές- κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας.
  6. Η νέα αρχή στα ΕΠΑΛ που ευαγγελίζεται  το Υπουργείο Παιδείας δεν επιτυγχάνεται  με κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων.

Γιατί τελικά ….. Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν  όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται                                                 B.F. Skinner

 

Ο Δ/ντης                                                                          Ο Σύλλογος  

Κλούβας Γεώργιος                                                          Διδασκόντων

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.