Οι συνδικαλιστές θα φταίνε... για τα κενά στα σχολεία

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης "πετάει την μπάλα" με αφορμή την αποχή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια
Τρί, 06/09/2016 - 15:52

Το "μπαλάκι" στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς πετάει ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, για τις τυχόν μη συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την καθυστέρηση των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω της προτεινόμενης αποχής τους από αυτές.

Όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε "ολοκληρώθηκε σήμερα η καταγραφή και η καταχώρηση των κενών στο Σύστημα (ΟΠΣΥΔ) του Υπουργείου Παιδείας, από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου  Αιγαίου.

Παράλληλα πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται η κύρωση των Πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ και έχουν εξασφαλιστεί 21.000 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών για την Π.Ε. την Δ.Ε. για την Γενική και Ειδική Αγωγή.

Για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών ο Περιφερειακός Δ/ντής επισημαίνει:

"Το ίδιο διάστημα μετά από απόφαση – προτροπή των συνδικαλιστικών ενώσεων των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κάποιοι εκπαιδευτικοί, μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, δεν συμμετείχαν ή δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων για να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Αιτιολογικό αυτής της απόφασης είναι ότι η διαδικασία της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία πραγματοποιείται εσπευσμένα και χρονικά νωρίς! Αυτή η άποψη αντιβαίνει στο συνεχές και διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών ότι, όλες οι εκπαιδευτικές μεταβολές, μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις αναπληρωτών σε σχολεία (κυρίως οι διορισμοί μονίμων) να πραγματοποιούνται νωρίτερα· έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία τους κατά την έναρξη των μαθημάτων".

Καταλήγοντας ο κ. Καλάργαλης αναφέρει ότι κατά τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνεται σήμερα η κατανομή των πιστώσεων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα, ώστε σήμερα και αύριο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες προσλήψεις των αναπληρωτών και τις επόμενες μέρες να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία όπου υπάρχουν κενά.

Σχετικά Άρθρα