Παράσταση κουκλοθέατρου από τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 10/05/2023 - 15:36

Το Δημόσιο ΙΕΚ Χίου προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα Κουκλοθέατρου και χειροποίητων μουσικών οργάνων, με ελεύθερη είσοδο, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12/05/23, στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του ΔΙΕΚ (28ης Οκτωβρίου 4, Σαρακίνα) για μικρούς και μεγάλους φίλους.

Στο Α' Μέρος: Κουκλοθέατρο με τίτλο “Ο Καλός Λύκος ή ο Κακός Λύκος;” από το τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Δ' εξαμήνου.

«Ο Κακός» Λύκος πρωταγωνιστεί στην ιστορία. Όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και οι μικροί θεατές θα μάθουν ότι μερικές φορές οι πράξεις μας μπορούν να έχουν απρόσμενα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδάστριες του τμήματος ανέλαβαν την κατασκευή όλων των κουκλών και των σκηνικών.

Η ιστορία αυτή είναι σχεδιασμένη για να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στα παιδιά και να τους διδάξει τη σημασία της προστασίας των ζώων προς εξαφάνιση.

Β' Μέρος:

Το Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων Β΄ Εξαμήνου θα ξεκινήσει την παρουσίαση του με μια απλή σύνθεση ρυθμών χρησιμοποιώντας τα μουσικά κρουστά όργανα
τα οποία έφτιαξαν οι ίδιες οι σπουδάστριες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ζωής και του έργου του διάσημου γερμανού συνθέτη L.V.Beethoven. Η δράση αυτή ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του χορού της Ζαχαρένιας Νεράιδας ( Dance of the Sugar Plum Fairy) από τον «Καρυοθραύστη», του ρώσου συνθέτη Tchaikovsky.

Διαδραματίζεται με τη γνωστή τεχνική body percussion- κρουστά σώματος, όπου η εκμάθηση του ρυθμού και της μουσικής γίνεται μέσα από το σώμα και ενθουσιάζει μικρά και «μεγάλα» παιδιά!

Την αφίσα την δημιούργησε το τμήμα «Πληροφορικής - Web Designer». Την οργάνωση της βραδιάς έχει αναλάβει το τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

 

parastasi_koyklotheatroy_apo_to_tmima_vrefonipiokomon

Σχετικά Άρθρα