Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Πείσμα σκληρή δουλειά και ένα πρότυπο «Λιβάνειο»

Η ευχή του Νίκου Τσάκου στον αγιασμό στη «Στέγη της Μαρίας» στα Καρδάμυλα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 14/09/2019 - 13:53

«Πριν 50 χρόνια, τέτοια εποχή, ο άνθρωπος κατέκτησε το φεγγάρι. Ένας άπιαστος μέχρι τότε στόχος. Εγώ σας καλώ για κάτι πιο απλό, αλλά εξ' ίσου φιλόδοξο, να κάνουμε το «Λιβάνειο» Καρδαμύλων το Σχολείο του πατέρα μου Παν. Τσάκου πρότυπο σε όλη τη χώρα».

Αυτό ευχήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκος Τσάκος, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς των μαθητών της «Στέγης της Μαρίας» στα Καρδάμυλα.

18 παιδιά από την Κάσο, την Σάμο, το Γαλαξίδι, την Ξάνθη, την Αθήνα, την Λήμνο και την Μυτιλήνη ενισχύουν και στην ουσία κρατούν στην ζωή το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλων, ζώντας παράλληλα σαν μια μεγάλη οικογένεια, σε ένα από τα επιτεύγματα του Ιδρύματος Μ. Τσάκος, την «Στέγη της Μαρίας».

Στην εκδήλωση που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρευρέθηκαν εκτός του Ακαδημαϊκού Στ. Κριμιζή, του καπ. Παναγιώτη Τσάκου, του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Μητρόπουλου, τους Πρέσβεις Κίνας και Ουρουγουάης, τους πρώην υπουργούς Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και Γ. Ανωμερίτη, ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, εκλεκτοί καλεσμένοι και πλήθος κόσμου.

agiasmos_tis_mathitikis_stegis_kardamylon

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 22:17

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου προσκαλεί τα μέλη του στην απογευματινή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 5.00 μ.μ. στον Οίκο Διδασκάλων Χίου.  ο σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα πραγματοποιηθεί από τους ιατρούς του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, Μαριέττα Πατεινιώτη, Παθολόγο και Ανδρέα Ζερβόπουλο, Γενικό ιατρό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διοργανώνει την παραπάνω εκπαίδευση προκειμένου να ανταποκριθεί στο έντονο ενδιαφέρον δασκάλων σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών τόσο εντός της σχολικής μονάδας όσο και στη ζωή μας γενικότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!