Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Πλακιωτάκης: Δεν χάνεται το εξάμηνο στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Τρί, 31/03/2020 - 20:48
Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών

Με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, ξεκινούν, σταδιακά, τα μαθήματα  σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.  

Όπως προέκυψε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τους 11 Διοικητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, όλα είναι έτοιμα, τόσο σε επίπεδο τεχνολογικής υποδομής, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης του διδακτικού προσωπικού, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει, σταδιακά, η τηλεδιδασκαλία.   

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δεν θα χαθεί το εξάμηνο, κάτι που θα είχε ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στους φοιτητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων. 

«Είμαι ικανοποιημένος», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης «γιατί κινηθήκαμε γρήγορα και συντονισμένα και διασφαλίσαμε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και δεν θα ανακοπεί η μαθησιακή αλλά και επαγγελματική πορεία των φοιτητών των Σχολών μας. Η θεσμοθέτηση της τηλεκπαίδευσης είναι μία πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι να εκμεταλλευτούμε. Αν αυτό το στοίχημα προχωρήσει, θα μας λύσει και πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι ακαδημίες μας».  

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεδιδασκαλία στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού είναι ένα από τα 12 μέτρα στήριξης της Ναυτιλίας, που θεσμοθετήθηκαν πριν λίγες ημέρες και ανακοίνωσε ο Υπουργός  Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Αρωγοί στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις Ναυτικές Σχολές, είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Microsoft. 

Πηγή: skai.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 14:35

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά από ένα σχεδόν τρίμηνο.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες έγινε με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και νέα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα σχολεία της Χίου επέστρεψε περίπου το 90% των μαθητών σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Α/θμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή.

«Από τους 3048 μαθητές των δημοτικών σχολείων επέστρεψαν οι 2063», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής τονίζοντας ότι σε όλα στα σχολεία της Χίου τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, αποστάσεις και στο διάλειμμα ενώ δεν επιτρέπεται  η είσοδος σε τρίτους στους χώρους των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα τα τμήματα έγιναν 15μελη και με εκ περιτροπής λειτουργία κάτι που οδήγησε στην αύξηση  του αριθμού των τμημάτων.

«Από 109 τμήματα έχουμε φτάσει τα 321» υπογράμμισε ο κ. Κελεπερτζής.

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των νηπίων καθώς σε σύνολο 321 προσήλθαν τα 212.