Προετοιμάζεται η on line διδασκαλία μαθητών δημοτικού και στη Χίο

Να συνδράμουν σχολική επιτροπή και Περιφέρεια για εξοπλισμό και σύνδεση με internet, σε όσες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα, προτείνει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 31/03/2020 - 16:31

Σταδιακά -έστω και με διαφορετικό τρόπο, ακόμη και με λιγότερες ώρες διδασκαλίας- επιστρέφουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χίου.

Για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μίλησε στην «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις ιστοσελίδες των σχολείων να δίνουν ύλη και εργασίες στα παιδιά, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ίδιος θα έχει εικόνα σε τοπικό επίπεδο για τις τεχνικές δυνατότητες εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ξεκινήσει η online διδασκαλία, στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται και από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία πλατφόρμας, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό πότε το σύστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Στη Χίο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων φτάνουν στους 3.000 περίπου και στην περίπτωση που παρουσιαστούν περιπτώσεις παιδιών που δε διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή (τάμπλετ, υπολογιστές, σύνδεση internet) ο κος Κελεπερτζής κατέθεσε την πρόταση (θα το κάνει προφανώς και επισήμως) η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου και η Περιφέρεια να συνδράμουν οικονομικά.

Μετά τα δημοτικά, στόχος είναι, να ενταχθούν σταδιακά και με ανάλογο πρόγραμμα, στην on line εκπαίδευση και οι μαθητές των νηπιαγωγείων. Στη Χίο έχουμε περίπου 900 νήπια και προνήπια.

pros_to_paron_ergasies_-_sta_skaria_i_online_didaskalia

Σχετικά Άρθρα