Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Προετοιμάζεται η on line διδασκαλία μαθητών δημοτικού και στη Χίο

Να συνδράμουν σχολική επιτροπή και Περιφέρεια για εξοπλισμό και σύνδεση με internet, σε όσες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα, προτείνει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 31/03/2020 - 16:31

Σταδιακά -έστω και με διαφορετικό τρόπο, ακόμη και με λιγότερες ώρες διδασκαλίας- επιστρέφουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χίου.

Για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μίλησε στην «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις ιστοσελίδες των σχολείων να δίνουν ύλη και εργασίες στα παιδιά, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ίδιος θα έχει εικόνα σε τοπικό επίπεδο για τις τεχνικές δυνατότητες εκπαιδευτικών και μαθητών ώστε να ξεκινήσει η online διδασκαλία, στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται και από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία πλατφόρμας, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό πότε το σύστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Στη Χίο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων φτάνουν στους 3.000 περίπου και στην περίπτωση που παρουσιαστούν περιπτώσεις παιδιών που δε διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή (τάμπλετ, υπολογιστές, σύνδεση internet) ο κος Κελεπερτζής κατέθεσε την πρόταση (θα το κάνει προφανώς και επισήμως) η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου και η Περιφέρεια να συνδράμουν οικονομικά.

Μετά τα δημοτικά, στόχος είναι, να ενταχθούν σταδιακά και με ανάλογο πρόγραμμα, στην on line εκπαίδευση και οι μαθητές των νηπιαγωγείων. Στη Χίο έχουμε περίπου 900 νήπια και προνήπια.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Προέδρου ΠΣΑΕΝ Χίου
Δευ, 01/06/2020 - 15:09

Το αυτονόητο ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και καθηγητής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με το μπάρκο των σπουδαστών Γ’ εξαμήνου, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι – φθινόπωρο του 2020 τελικά δεν θα γίνει. ΄

Όπως είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπαρκάρουν την ίδια περίοδο 2.500 σπουδαστές και με δεδομένα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid – 19 αποφασίστηκε από το υπουργείο να μπαρκάρουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το Α και Β εξάμηνο.

«Κατά συνέπεια οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον το φθινόπωρο να πάνε στις σχολές τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου κι αν όλα πάνε καλά να μετατεθεί το μπάρκο τους για τον Φεβρουάριο του 2021», ανέφερε ο κος Χατζελένης, λέγοντας ότι προς το παρόν από το υπουργείο δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

«Την πρόταση αυτή» – είπε- «την καταθέσαμε και στις Πανελλήνιες Ενώσεις Πλοιάρχων και Μηχανικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα παιδιά να τελειώσουν με την εξεταστική και μετά να κάθονται 8 μήνες μέχρι να ξαναπάνε στη σχολή. Αν γίνει αυτό που προτείνουμε δεν θα  μείνουν πίσω και θα προηγηθεί το 6μηνο του μπάρκου τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να λάβει μέριμνα και για τα Ειδικά Σχολεία ΚΕΣΕΝ τα οποία λόγω κορωνοϊού εξακολουθούν να μην λειτουργούν.