Προληπτικά μέτρα ζητά η ΕΛΜΕ για την παρουσία κορονωϊού στα θρανία

Τρί, 02/03/2021 - 09:46

Στο θέμα της εμφάνισης κορωνοϊού στα σχολεία και γενκότερα στη διασπορά που υπάρχει στο νησί, εστιάζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου καλώντας τους υπευθύνους να δράσουν προληπτικά και να προστατεύσουν το εκπαιδευτικό, το μαθητικό δυναμικό του νησιού και τις οικογένειες του.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Η ΕΛΜΕ Χίου παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκεπτικισμό τα κρούσματα κορωνοϊού και την διασπορά τους στην Χίο.

Λαμβάνει δε υπόψη της τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της κινητικότητας των μαθητών στον νομό μας. Μαθητές αλλά και  καθηγητές κινούνται με τα ίδια μέσα μαζικής μεταφοράς είτε από την πόλη της Χίου προς σχολεία της Χίου είτε από τα χωριά του νησιού προς την πόλη.

Όλοι αυτοί συγχρωτίζονται  καθημερινά με αποτέλεσμα να θεωρούνται στενές επαφές με οποιοδήποτε επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ακόμα οι μαθητές που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα πιθανόν να διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με αδέλφια που επίσης είναι στενές επαφές και  πηγαίνουν σε διαφορετική τάξη.

Σε ένα νησί που είναι μικρός τόπος σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις είναι πολύ πιο εύκολο να χαθεί ο έλεγχος και να εκτιναχθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Καλούμε τους υπεύθυνους να δράσουν προληπτικά και να προστατεύσουν το εκπαιδευτικό, το μαθητικό δυναμικό του νησιού και τις οικογένειες τους πριν να είναι αργά! Είναι γνωστό ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Η πολιτεία δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο από όσα έχουν προταθεί από την ΕΛΜΕ, για την μείωση του κινδύνου από την πανδημία (μικρά τμήματα, επαναλαμβανόμενα  περιοδικά rapid και μοριακά test στα σχολεία, άμεσα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία, συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών, τακτικές απολυμάνσεις στα σχολεία και στα ΜΜΜ κ.λπ.).

Ας μην έρθει εκ των υστέρων, ως πόντιος Πιλάτος, να νίψει τα χέρια της και να φορτώσει, για άλλη μια φορά αλλού τις ευθύνες".

Σχετικά Άρθρα