Ψαρά: Αγιασμός με 1 δάσκαλο, 1 νηπιαγωγό και 6 καθηγητές!

Πέμ, 10/09/2015 - 15:36

Με ένα δάσκαλο και μια νηπιαγωγό θα κάνουν αύριο αγιασμό και στα Ψαρά, ενώ και το Γυμνάσιο καταγράφει σημαντικά κενά, με το Δήμαρχο, Κώστα Βρατσάνο, να αναφέρει ότι προς το παρόν υπάρχουν 4 μόνιμοι καθηγητές και δύο ξενόγλωσσων μαθημάτων προς διάθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δημοτικό είναι τριθέσιο ολοήμερο που σημαίνει ότι χρειάζονται 4 δάσκαλοι, ενώ και το νηπιαγωγείο είναι ολοήμερο, δηλαδή χρειάζονται δύο νηπιαγωγοί.

Οι ελπίδες του δημάρχου, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, όντας και ο ίδιος στο παρελθόν για χρόνια δάσκαλος και διευθυντής στο δημοτικό σχολείο των Ψαρών, εναπόκεινται στην τοποθέτηση αναπληρωτών που εκτιμά ότι σταδιακά θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ώστε ανοίγοντας, μετά τις εκλογές, τα σχολεία να έχουν καλυφθεί τα κενά.

Από την πλευρά πάντως του συλλόγου δασκάλων ο Πρόεδρός του, Γιώργος Αμπαζής χαρακτήρισε τραγικά τα κενά στα σχολεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ακριτικές περιοχές των Οινουσσών και των Ψαρών και λέγοντας ότι στο σύνολό τους οι κενές θέσεις για την πλήρη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας,  συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδικοτήτων, φτάνουν τις 200!

Σχετικά Άρθρα