Σε εξέλιξη μαθητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 19/01/2022 - 11:27

Με συλλαλητήριο στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα κορυφώνουν σήμερα οι μαθητές τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας από το υπουργείο παιδείας μέτρα θωράκισης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως η δωρεάν διάθεση μασκών αλλά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πηγαίνει στα σχολεία για ελέγχους ανίχνευσης κρουσμάτων.

Επίσης ζητούν να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις και θεωρούν απαράδεκτο το πρωτόκολλο που προβλέππει νόσηση 50% συν 1 μαθητών για να κλείσει ένα τμήμα.

Μετά τις 11 π.μ. ξεκίνησε η συγκέντρωση των μαθητών στην κεντρική πλατεία της Χίου. 

Σήμερα τελούν υπό κατάληψη 7 σχολεία - τα γυμνάσια 4ο Χίου, Βροντάδου, Βολισσού και Καρδαμύλων και τα ΓΕΛ 1ο και 3ο Χίου αλλά και Βροντάδου.

Οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, με την συμμετοχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και η ΕΛΜΕ συμμετέχουν στην τρίωρη στάσης εργασίας από τις 11.00 π.μ.

Και η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου για σήμερα  από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να μπορούν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. στο χώρο κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

* Συνέχεια ενημέρωσης 12.10: Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται πορεία δια μέσου της Απλωταριάς, η οποία θα συνεχίσει στο λιμάνι με κατάληξη την πλατεία.

panekpaideytiko_syllalitirio_gia_metra_thorakisis_kata_pandimias

Σχετικά Άρθρα