Σεμινάρια στους γονείς από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας

Πέμ, 10/11/2022 - 14:39

Με επιστολή του στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο νέος Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Ρες κάνει πράξη αυτό που ανέφερε και σε δηλώσεις του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ξεκινά δηλ. άμεση επικοινωνία μαζί τους και γνωστοποιεί ότι σχεδιάζονται σεμινάρια που θα απευθύνονται σε γονείς για θέματα που άπτονται της καθημερινής διδακτικής πράξης.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του:

«Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητριών/ μαθητών μας, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη  άσκησης καθηκόντων Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, με  χαρά επικοινωνώ μαζί σας για την κατάθεση του στίγματός μου αναφορικά με τη συμβολή σας στο έργο των εκπαιδευτικών μας για την Παιδεία και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προσφέρουμε στις μαθήτριες και τους μαθητές μας!

Αταλάντευτη Αρχή της Διεύθυνσής μας είναι η αναγκαιότητα οικοδόμησης πλαισίου αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποδοχής, αλληλοκατανόησης, σεβασμού  και υποστήριξης  μεταξύ των βασικών πυλώνων του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι, ήτοι εκπαιδευτικού και γονέα...

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει -εκ των ων ου άνευ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Η Διεύθυνσή μας προσβλέπει σε αυτήν! Θέλουμε  να βρίσκεστε κοντά ΚΑΙ στα παιδιά σας ΚΑΙ στους δασκάλους τους.

Είστε οι εταίροι μας  στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ζητάμε να εμπιστευτείτε τον/την νηπιαγωγό μας, τον/τη δάσκαλο/α μας, τον/την εκπαιδευτικό ειδικότητας, το διοικητικό προσωπικό μας. Πάντα με τον διακριτό του ρόλο η καθεμία/καθένας σας μπορεί και πρέπει να προσφέρει σημαντικό έργο στην κοινή μας προσπάθεια συγκρότησης του αξιακού κώδικα  των μαθητών μας.

Στο διακύβευμα αυτό δεν χωρούν ανταγωνισμοί, εντάσεις και επιθετικές συμπεριφορές εκατέρωθεν. Η διαχείριση των αμιγώς παιδαγωγικών ζητημάτων λαμβάνει χώρα εντός του σχολείου από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο γι’ αυτά, τον/την εκπαιδευτικό.

Είμαι βέβαιος ότι κοινή μας επιδίωξη είναι η συγκρότηση μαθητικών προσωπικοτήτων δημιουργικά ανήσυχων και ανατρεπτικών που θα ενεργοποιούνται σε ενασχολήσεις καινοτόμες και θα μάθουν να πηγαίνουν πιο μακριά κάθε ημέρα, σε νερά αχαρτογράφητα και νέες κορυφές...

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Διεύθυνσή μας θα είναι ανοιχτή σε καθεμία και καθένα σας, προκειμένου να συζητηθούν, να αποσαφηνιστούν τυχόν «γκρίζες ζώνες» ή/και παρεξηγήσεις, να εκφραστούν οι προβληματισμοί σας, να κατατεθούν προτάσεις σας κ εν τέλει  να  διασφαλιστεί η αρμονική   επικοινωνία προς όφελος του βασικού πρωταγωνιστή της εκπαίδευσης –του μαθητή-.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων-συμβουλευτικών συναντήσεων με ειδικούς -αξιοποιώντας το επιστημονικό μας προσωπικό- σε θέματα που άπτονται της καθημερινής διδακτικής πράξης και θα απευθύνονται σε εσάς. Για τις λεπτομέρειες του εν λόγω project θα επικοινωνήσουμε λίαν συντόμως».

Σχετικά Άρθρα