Στη Χίο ομάδα από το Πάντειο την εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο

Εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές 12-16 Μαρτίου στο Ομήρειο
Πέμ, 08/02/2024 - 11:06

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,  η ερευνητική ομάδα του έργου: «Το Νου Σου Στο Νου Σου» (ΤΝουΣΣΝουΣ, https://tnoussnous.gr), το οποίο διεξάγεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει στο Ομήρειο δράσεις και δραστηριότητες, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο, από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2024 .

Το έργο έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας για τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του και πιο συγκεκριμένα, για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των αισθήσεων και της πολυαισθητηριακής αντίληψης στην εκπαίδευση και στην καθημερινότητά μας, αλλά και για το πώς η εφαρμογή των κανόνων πολυαισθητηριακής απαρτίωσης μπορεί να βελτιστοποιήσει διεργασίες, όπως η μάθηση και η διατήρηση νέας γνώσης.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου:

1. Σεμινάρια για τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και συγκεκριμένα 2 ειδικά σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση πάνω σε θέματα πολυαισθητηριακής αντίληψης και εκπαίδευσης.

• Το πρώτο σεμινάριο (Τετάρτη 17:30-20:30 μ.μ.) προσφέρει γνώσεις σχετικές με την πολυαισθητηριακή αντίληψη, καθώς και με τη χρησιμότητα των αισθήσεων στην εκπαίδευση και στην καθημερινότητά μας.

• Το δεύτερο σεμινάριο (Πέμπτη 17:30-20:30 μ.μ.) αφορά θέματα σχετικά με τη σημασία της πολυαισθητηριακής μάθησης και εκπαίδευσης στη σχολική τάξη.

Και στα δύο σεμινάρια οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την πρακτική εφαρμογή της πολυαισθητηριακής μάθησης στη σχολική τάξη, με σχέδια μαθήματος ειδικά διαμορφωμένα για την υλοποίησή τους στη σχολική αίθουσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή και στα δύο σεμινάρια, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στον παρακάτω σύνδεσμο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ημέρες Διεξαγωγής Σεμιναρίων Για Εκπαιδευτικούς

Τετάρτη & Πέμπτη 17:30-20:30 μ.μ.

Δήλωση Συμμετοχής για Εκπαιδευτικούς: https://forms.gle/K4z2wMhJ83oYkdUA8

2. Δράσεις για Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου:

Οι δράσεις και οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν για τα παιδιά είναι ειδικά προσαρμοσμένες για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα παρέχουν γνώση και πρακτικές εφαρμογές της πολυαισθητηριακής αντίληψης στην καθημερινότητά μας.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΔΙΠΕ: «Τα παιδιά θα βοηθήσουν να πλάσουμε μικρούς και μεγάλους εγκεφάλους, να ανακαλύψουμε διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές και να γνωρίσουμε σημαντικές πληροφορίες για τη δομή τους και τη λειτουργία τους, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Μέσα από αντιληπτικές πλάνες, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν οι αισθήσεις μας να μας ξεγελάσουν! Θα περιπλανηθούμε σε έναν πολυαισθητηριακό κόσμο και θα γνωρίσουμε με βιωματικό τρόπο, πώς αυτό το οποίο προσλαμβάνουμε από το περιβάλλον, μέσω των αισθήσεων, μας δημιουργεί μια πλούσια ενοποιημένη πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Η συμμετοχή μπορεί να είναι ανά μία σχολική τάξη τη φορά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τη διαθεσιμότητά σας, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στον παρακάτω σύνδεσμο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας».

Ημέρες Διεξαγωγής Δράσεων για Μαθητές Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο

Ώρες διεξαγωγής: 09:00-10:20, 10:20-11:40 ή 11:40-13:00

Δήλωση συμμετοχής για σχολική μονάδα: https://forms.gle/rFmTy6kaSFmvrrLQA

Η συμμετοχή στα σεμινάρια του έργου είναι δωρεάν και εθελοντική. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Το έργο υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ.) στα πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης».

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα