Στη Βαρκελώνη με το Erasmus+ το 1ο ΓΕΛ Χίου

Τετ, 14/05/2025 - 16:04

Το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών του Καλαγκιά Α., Τσαγγέτα Ε. και Χατζηγρηγορίου Α. σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο: «Ας γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στο σχολείο που θέλουμε και αγαπάμε».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Χίου, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τον φορέα Europass Teacher Academy, και είχε τίτλο: "Resilience and Well-being Strengths for Teachers". Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ευημερίας των εκπαιδευτικών μέσω της αυτογνωσίας, της ανάπτυξης ενσυναίσθησης, και της καλλιέργειας αλλαγής της νοοτροπίας (growth mindset). Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί έμαθαν να αναγνωρίζουν και να αναλύουν τα προσωπικά δυνατά στοιχεία που ενισχύουν την ανθεκτικότητα, να κατανοούν τη σχέση μεταξύ ευημερίας και ανθεκτικότητας και να καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και συμπόνια για τον εαυτό τους και τους άλλους. Επίσης εξοικειώθηκαν με στρατηγικές διαχείρισης συναισθημάτων και τεχνικές για την καθημερινή εφαρμογή της ψυχικής ανθεκτικότητας στον χώρο του σχολείου.

«Η εμπειρία αυτή αποτελεί σημαντικό σταθμό στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και αναμένεται μέσω της διάχυσης, που θα ακολουθήσει, να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα της σχολικής ζωής και της διδασκαλίας», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Σχετικά Άρθρα